Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Sākusies Vivus.lv MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā Zelta zirgs sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) Vivus MTB maratona sezona.

Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieu noslēdza daudzsološais biatloists Renārs Birkentāls. Sievietēm par nelielu pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Seriāla jaunā sezona pirmo reizi startēja slavenajā motokrosa trasē Ķegumā, kur šoreiz organizatori bija centušies parūpēties, lai dalībniekiem ir interesantāk, izveidojot trasi gar Zelta zirga atpūtas un sporta centru, izbaudot kalniņus un nedaudz meža ceļus Trasē tika iekļauts bijušā dzelzceļa sliežu ceļš, kas meta izaicinājumu katram sacensību dalībniekam.

Redzams, ka pēc garās un sniegotās ziemas, riteņbraukšanas cienītāji bija noilgojušies startēt tautas sporta sacensībās MTB. Tas vēlreiz atgādina, ka riteņbraukšana ir viens no plašākajiem tautas sporta velo notikumiem Latvijā, kuros piedalās ne tikai ikdienas un amatieru braucēji, bet arī starptautiskās sacīkstēs augstus sasniegumus guvuši sportisti.

Vēsos, bet saulainos laikapstākļos dažādās vecuma grupās ap 750 MTB braucēji sacentās no dažādām Latvijas vietām un no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas piecās distancēs:

1) “Kärcher” maratonā, 2) Latvijas Valsts meži pusmaratonā, 3) “Mangaļi” pusaudžu braucienā, 4) “Cido” bērnu braucienā, kā arī vēl atsevišķā grupā – “Tīrs atpūtas brauciens”.

Spēcīgākais dalībnieku sastāvs kā allaž bija “Kärcher” maratona distancē, kur sacentās nepilni 200 MTB braucēji, kas 25km apli veica divas reizes. Pēc pirmā apļa līderpozīcijās izvirzījās daudzkārtējais Latvijas čempions Oskars Muižnieks un tur pat dažu simtu metru atstatumā arī viņa pārinieks uzvarā “Cape Epic” amatieru klasē Lauris Purniņš no DTG/MySport komandas. Starp abiem līderiem turpinājumā nemainījās un pirmais finiša līniju šķērsoja Eiropas vicečempions ziemas triatlonā Muižnieks, distanci veicot 1 stundā un 44 minūtēs (tādā pašā laikā kā pērn pirmajā posmā Tukumā – aut.piez.) un atkal atklājot Vivus.lv MTB maratona sezonu ar uzvaru.

Otrais finišēja Tomes MTB maratona uzvarētājs pirms nedēļas Lauris Purniņš, zaudējot 45 sekundes, bet aizraujošā finiša spurtā trešo vietu izcīnīja Pasaules kausā biatlonā trīsdesmitniekā tikušais Renārs Birkentāls, kas bija nedaudz ātrāks par velo komandas Ogre sportistu un Latvijas amatieru čempionu MTB XCO Sandiju Kļaviņu un Latvijas izlases biatlonistu Aleksandru Patrijuku.

Sievietēm pirmo uzvaru “Kärcher” maratona distancē izcīnīja Zane Priede, kura otrajā aplī apsteidza un beigās par nepilnām divām minūtēm pārspēja pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētāju Evelīnu Ermani-Marčenko, bet trešā vieta tika pagājušajās sezonas pirmā posma uzvarētājai, daudzkārtējai Latvijas čempionei no ZZK komandas Katrīnai Jaunslavietei-Kipurei, kurai pirms divām nedēļām piedzima ceturtais bērns.

Latvijas Valsts mežu 25km pusmaratonā vīriešiem par godalgotajām vietām norisinājās spraiga cīņa. Distances laikā juniors Kristers Celitāns (Garām ejot MTB Team) sakņainākajās daļās bija izveidojis 50 sekunžu pārsvaru, taču individuālā brauciena speciālists un amatieru čempions ITT Ģirts Cirvelis (Roadex) līdzenākos grants posmos Kristeru noķēru. Beigās spraigajā finiša sprinta duelī Celitāns bija saglabājis vairāk spēka un svinēja pirmo uzvaru, kamēr Ģirtam tāpat kā pagājušajā gadā pirmajā posmā otrā vieta. Par trešo vietu notika pat vēl līdzīgāka cīņa, kurā ar ātrāku finiša spurtu jaunietis Kristers Raginskis (Engures sportam) par dažiem centimetriem bija priekšā Tomam Strēlim (NN Sporta klubs/RRS).  Pāris sekundes aiz viņiem finišēja Aivis Karzons (MTB Nīca), Reinis Markss (mammadaba) un Krists Buncis (Velo Saldus).

Sievietēm LVM pusmaratonā pārliecinoši uzvarēja 2023.gada pusmaratona distances kopvērtējuma līdere un medaļniece ne tikai šosejas riteņbraukšanā un MTB XCO, bet arī distanču slēpošanā  Amanda Reilija Zariņa (Baldones riteņbraukšana nodaļa). Pirmajā posmā Veloprofs.lv komandas braucēja Lelde Ardava, nomainījusi distanci uz pusmaratonu, un izcīnīja 2.vietu, bet 3. vieta “Cape Epic” dalībniecei un amatieru kategorijas 2. vietas ieguvējai Kristai Pūcītei (Roadex), kura ir vairākkārtējā amatieru čempione individuālajā braucienā.

“Mangaļi” 13km pusaudžu braucienā meitenēm pārliecinoši uzvarēja pagājušā gada līdere Samanta Celitāne (Garām ejot MTB Team), kuras brālis Kristers uzvarēja pusmaratona distancē. Otra ātrākā bija Samanta Roziņa (Latvian Cycling Girls), bet trešā finišēja Katrīna Hansone (RRS). Savukārt puišiem trijniekā iekļuva jauni dalībnieki, pirmās divas vietas iegūstot VeloLifestyle/SmilteneBJSS komandas braucējiem. Uzvaru svinēja Mārtiņš Ice, bet otro vietu ieguva Roberts Judins. Trešais finišēja Raimonds Pilenieks (ĶEKAVAS NSS).

Vivus.lv MTB Maratons ir lielākais MTB maratons Latvijā, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distances garumā jau 18 gadus. Šogad Vivus.lv MTB Maratons norisināsies septiņos posmos piecās dažādās Latvijas pilsētās. Nākamie divi posmi norisināsies 25. un 26. maijā Opekalnā, Alūksnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi