Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Frūms izcīna pirmo uzvaru Giro d'Italia posmos; Neilands finišē otrajā simtā

Prestižā daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia favorīts Kristofers Frūms no Sky vienības sestdien izcīnīja uzvaru šī gada tūres 14.posmā, kamēr latvietis Krists Neilands no kontinentālās komandas Israel Cycling Academy ieņēma 104.vietu.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 186 kilometrus gara distance ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem. Pēdējais no tiem bija sacensību finišā, Dzonkolana kalnā, kur noslēdzošie desmit kilometri bija jāveic pret 11,9% kāpumu - vienu no smagākajiem Eiropā.

Pēdējā kāpumā nepārspēts palika brits Frūms, kurš finišēja pēc distancē pavadītām piecām stundām 25 minūtēm un 31 sekundes. Sešas sekundes aiz viņa finiša līniju sasniedza tautietis un komandas biedrs Saimons Jeitss no "Mitchelton Scott" vienības.

Uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena kāpa itālis Domeniko Pocovivo no "Bahrain Merida" vienības, Frūmam zaudējot 23 sekundes.

Frūms "Giro d'Italia" velobraucienā piedalās pēc astoņu gadu pārtraukuma, bet pie uzvaras kādā no posmiem ticis pirmo reizi karjerā. Pagājušajā gadā Frūms ceturto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas triumfēja prestižajā "Tour de France", kā arī guva uzvaru "Vuelta a Espana" velobraucienā, kļūdams vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kuram viena gada laikā izdevies uzvarēt abās šajās sacensībās.

Neilands šajā posmā Frūmam zaudēja 24 minūtes un deviņas sekundes, kas latvietim deva 104.vietu. No viņa komandas biedriem labāko rezultātu uzrādīja beļģis Bens Hermanss, kurš ieņēma 45.vietu.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Jeitss, bet otrajā vietā ierindojas nīderlandietis Toms Dumulēns no "Sunweb" vienības, kurš prestižajā Itālijas velobraucienā uzvarēja pērn. Viņš Jeitsam zaudē vienu minūti un 24 sekundes, kamēr vēl 13 sekundes atpaliek Pocovivo.

Tikmēr Neilands, atpalikdams divas stundas divas minūtes un 54 sekundes, ir 98.vietā. Jauno braucēju vērtējumā latvietis ir 22.vietā.

Svētdien riteņbraucējiem būs jāveic vēl viens kalnu posms.

Pirmie trīs velobrauciena posmi notika Izraēlā, bet tagad sacensības pārcēlušās uz Itāliju, tūrei noslēdzoties 27.maijā.

Arī iepriekš "Giro d'Italia", kas norisinās jau 101.reizi, ir startējis ārpus Itālijas, taču ne reizi ārpus Eiropas kontinenta.

"Israel Cycling academy" kā Izraēlas vadošā komanda ieguvusi "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu dalībai šī gada velobraucienā, kur var spēkoties ar UCI Pasaules tūres vienībām. Pašlaik 23 gadus vecajam Neilandam šī ir debija prestižajās daudzdienu tūrēs.

Kontinentālā līmeņa vienība "Israel Cycling academy" komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu.

Neilands pērn tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

No Latvijas sportistiem "Giro d'Italia" vissekmīgāk kopvērtējumā startējis Pjotrs Ugrjumovs, kurš 1993.gadā bija otrais, 1995.gadā izcīnīja trešo vietu, bet gadu vēlāk ieņēma ceturto pozīciju. Savukārt 1999.gadā uzvaru šo sacensību posmā guva Romāns Vainšteins, bet 2007.gadā uzvaru komandu vērtējumā guva Raivja Belohvoščika pārstāvētā "Saunier Duval". No Latvijas sportistiem "Giro d'Italia" vēl startējuši arī Andris Naudužs, Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins.

Pērn par šo sacensību uzvarētāju maijā kļuva Nīderlandes velobraucējs Toms Dumulēns no "Sunweb" komandas, kurš kopvērtējuma uzvarētāja laurus izrāva vien pēdējā - 21.posmā, kurā dalībnieki sacentās individuālajā braucienā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi