Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Frūms sezonas beigās pievienosies Neilanda pārstāvētajai Israel Start-Up Nation komandai

Četrkārtējais Tour de France uzvarētājs britu riteņbraucējs Kriss Frūms sezonas beigās atstās Ineos komandu, lai pievienotos latvieša Krista Neilanda pārstāvētajai Israel Start-Up Nation vienībai, tika paziņots ceturtdien.

Lielbritānijas visu laiku veiksmīgākais riteņbraucējs Frūms no 2013.gada četras reizes piecu gadu laikā uzvarēja "Tour de France" daudzdienu velobraucienā "Team Sky" komandas krāsās, kas pērn kļuva par "Ineos".

"Ineos" vadītājs Deivs Breilsfords atzīmēja 35 gadus veco Frūmu kā "lielisko čempionu", taču sacīja, ka ir īstais laiks šķirties.

Viņš sacīja, ka Frūms vēlas būt komandas vienīgais līderis, bet "Ineos" ar citiem "Tour de France" uzvarētājiem Geraintu Tomasu un Eganu Bernalu viņu rindās nespēja dot šo garantiju.

"Frūma pašreizējais līgums beidzas decembrī, un mēs esam pieņēmuši lēmumu to neatjaunot," sacīja Breilsfords.

"Mēs paziņojam par to agrāk nekā parasti, lai izbeigtu nesenās spekulācijas un ļautu komandai koncentrēties nākamajai sezonai," viņš piebilda.

"Ar komandu ir pagājusi fenomenāla desmitgade. Mēs esam tik daudz sasnieguši kopā, un man vienmēr šīs atmiņas būs dārgas," lēmumu komentēja Kenijā dzimušais Frūms.

"Es ceru uz aizraujošiem jauniem izaicinājumiem, pārejot uz nākamo savas karjeras fāzi, bet pa to laiku koncentrējos uzvarai piektajās "Tour de France" sacensībās kopā ar "Ineos"."

Vēlāk ceturtdienā "Israel Start-Up Nation" komandas "Twitter" vietnē ierakstīja: "Laipni lūdzam mūsu ģimenē, Kris Frūm!"

Pēc uzvaras "Vuelta a Espana" 2017.gadā un "Giro d'Italia" 2018.gadā Frūms vienlaicīgi bija visu trīs lielo daudzdienu velobraucienu uzvarētājs, taču viņa zvaigzne kopš tā laika ir pabālējusi.

Viņš smagi savainojās, kad 2019.gada jūnijā avarēja "Criterium de Dauphine" laikā un vairākus mēnešus pabija rehabilitācijā, palaižot garām "Tour de France".

Frūma komandasbiedrs Tomass kļuva par 2018.gada Francijas tūres uzvarētāju, kamēr kolumbiešu braucējs Bernals ieguva 2019.gada titulu.

Brits pilnībā atgriezās "sedlos" tikai šā gada februārī AAE turnejā, kas tika saīsināta koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Šā gada sākumā Frūms teica, ka viņa izsalkums pēc piektās vai pat sestās "Tour de France" uzvaras ir palicis nemainīgs.

"Mans sapnis ir aiziet pensijā, kad būšu uzvarējis vairāk "Tour de France" velobrauciena kopvērtējumā nekā jebkurš cits braucējs," viņš stāstīja Francijas dienas laikrakstam "L'Equipe".

Viņam vajag vēl vienu uzvaru, lai pielīdzinātos Edijam Merksam, Žakam Anketilam, Bernāram Ino un Migelam Indurainam, kuri visi Francijā ir uzvarējuši piecas reizes.

Šī gada tūre, kas ir atlikta koronavīrusa pandēmijas dēļ, ir paredzēta no 29.augusta līdz 20.septembrim.

Breilsfords ir sekmējis septiņas "Tour de France" uzvaras kopā ar "Team Sky" un "Ineos", Bredlijam Viginsam izcīnot pirmo 2012.gadā.

"Team Sky", kuru atbalstīja Ruperta Mērdoka plašsaziņas līdzekļu impērija, bija pazīstama ar Breilsforda rūpīgo un novatorisko "nenozīmīgo ieguvumu" piemērošanu - teoriju, ka daudzas nelielas priekšrocības tādās dažādās jomās kā izturība pret vēju, diēta un miega kvalitāte var radīt ievērojamus veiktspējas uzlabojums.

Tomēr viņu tēlu apņēma diskusijas par tā saucamajiem terapeitiskās lietošanas izņēmumiem pēc tam, kad britu parlamenta ziņojumā teikts, ka komanda pārkāpusi "ētisko līniju", izmantojot nepilnības dopinga lietošanā, lai uzlabotu sniegumu.

"Team Sky" nokļuva ilgstošās diskusijās par dopinga lietošanu, kas sākās, kad Frūmam dopinga testā tika konstatēts paaugstināts astmas medikamenta salbutamola daudzums ceļā uz uzvaru "Vuelta a Espana" 2017.gadā. Viņš tika attaisnots desmit mēnešus vēlāk.

Frūms teica, ka 2015.gada "Tour de France" laikā viņam tika mests ar kausu urīna pēc apsūdzībām, ka viņš pielieto dopingu. Viņš vienmēr ir apgalvojis, ka ir "tīrs" braucējs.

"Team Sky" pērn kļuva par "Ineos", lai atspoguļotu jauno sponsoru - ķimikāliju gigantu, kas pieder britu miljardierim Džimam Retklifam.

Riteņbraukšanā komandai ir bijis daudz atslābinātāju taktikas, kas, pēc daudzu domām, aizkavē sacīkstes.

Komandas lielais budžets ļauj palīgu lomās pieņemt darbā braucējus, kuri citur spēlētu pirmās vijoles un būtu efektīvi lielākajās sacīkstēs, īpaši "Tour de France".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi