Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jau šajā nedēļas nogalē Olainē norisināsies Latvijas Velo svētki

Šo svētdien, 19. augustā, Olainē jau ceturto gadu pēc kārtas norisināsies vērienīgie Latvijas Velo svētki. Četrās dažāda garuma un seguma distancēs spēkiem mērosies gan riteņbraukšanas profesionāļi, gan arī lieli un mazi šī sporta veida entuziasti no dažādām pasaules valstīm. Līdz ar dalību sacensībās Velo svētku dalībnieki varēs baudīt plašu svētku izklaides programmu, pavadot dienu enerģiskā gaisotnē, vēsta organizatori.

Latvijas Velo svētkos Olainē aicināts piedalīties ikviens velo braukšanas entuziasts. Pasākuma organizatori atgādina, ka rīt, 16. augustā, ir pēdējā diena, kad velo draugiem ir iespēja reģistrēties vienai no četrām distancēm. Katra no distancēm ir piemērota dažādiem sagatavotības līmeņiem. Šosejas distance – 45km – būs pārbaudījums sportistu izturībai, savukārt 33km garā MTB distance, kas vedīs ārpus pilsētas robežām, būs izaicinājums pat pieredzes bagātākajiem ātruma cienītājiem. Ģimeņu distance, kuras garums ir 7km, ik gadu tiek gaidīta ar lielu satraukumu un prieku, jo ģimeņu spēks, kas pulsā visas distances garumā, spēj uzlādēt ikvienu, kas ieradies. Ar īpašu prieku tiek gatavota bērnu distance (0,3 – 1km), kas pulcē pašus mazākos velo mīļotājus.

Latvijas Velo svētku 2017. gada sporta distances uzvarētājs Kristaps Knops, atceroties piedzīvoto uzvaru, stāsta: “2017. gada sezona man bija liels izaicinājums, startēju ar Materia Bikes Latvijā ražotu koka šosejas riteni. Latvijas velo svētki Olainē man ir kļuvuši par tradīciju, tāpēc kā uzvarētājam pārraujot finiša lentu, mani pārņēma vēl nebijušas emocijas. Man tā bija pirmā uzvara ar koka šosejas riteni 2017. gadā. Izaicinoša un pārdomāta trase, cīņa ar vēju un konkurentiem, kā arī neaizmirstama pieredze un emocijas – esmu gandarīts, ka piedalījos.”

Velo svētki Olainē jau ceturto gadu pēc kārtas pulcēs ievērojamu skaitu riteņbraucēju – pagājušajā gadā finišēja vairāki tūkstoši dalībnieku. Visapmeklētākā distance bija tautas distance. Velo svētki Olainē ir vienīgās velo sacensības Latvijā, kurās bērnu distancē tiek piedāvāta grupu, kurā bērni piedalās ar Dip - Dap velosipēdiem. Jāatzīmē, ka pats jaunākais 2017. gada velo svētku dalībnieks vēl nebija sasniedzis 2 gadu vecumu (1 gads un 8 mēneši), savukārt vecākajam dalībniekam, kurš startēja ģimenes distancē, bija 74 gadi.

Sacensību dalībnieki aicināti reģistrēties līdz 16. augustam. Pasākuma organizatori aicina dalībniekus iepazīties ar Latvijas Velo svētku programmu: https://www.maratoni.lv/lv/sacensibas/velomaratons/par-sacensibam/nolikums/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi