Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepiņš Vuelta a Espana desmitajā posmā ieņem 87.vietu; uzvara Rogličam

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš (Trek-Segafredo) piektdien Vuelta a Espana desmitajā posmā izcīnīja 87.vietu, bet par uzvarētāju kronēts slovēnis Primožs Rogličs.

Piektdien sportisti mēroja 185 kilometrus garu distanci ar vienu trešās kategorijas kāpumu.

Rogličs ("Jumbo-Visma") piektdien Suansesā bija ātrākais posma finišā, turklāt pārņemot no ekvadorieša Ričarda Karapasa ("Ineos Grenadiers") arī vadību kopvērtējumā.

Slovēņa trešā uzvara šī gada velobraucienā nopelnīja deva desmit sekunžu prēmiju, kas likvidēja ekvadorieša pārsvaru.

Tagad abiem braucējiem kopvērtējumā ir viens laiks, bet Rogličs kļūs par līdera krekliņa īpašnieku.

Trešais kopvērtējumā ir Īrijas braucējs Dens Martins no "Israel Start-Up Nation", kurš no līderiem atpaliek par 25 sekundēm. Liepiņš līderim zaudē nedaudz vairāk par stundu un 39 minūtēm, ieņemot 102.vietu kopvērtējumā.

Rogličs ir pašreizējais tūres čempions, kamēr Karapass uzvarēja pagājušā gada "Giro d'Italia" tūrē.

"Mēs esam aptuveni vienā vecumā, viņš ir gadu jaunāks par mani, viņš ir tikpat spēcīgs kā es," pēc piektdienas finiša sacīja Rogličs.

Galvenie sāncenši bija vienā grupā, kad 185 kilometru garais posms Biskajas līča piekrastē tuvojās beigām.

Neliela kāpienā pirms finiša Rogličs paātrinājās un dažos simtos metru līdz finišam panāca nelielu atstarpi no Feliksa Grosšartnera no "BORA - hansgrohe" un itālieša Andreas Badžoli.

Rogličs bez desmit sekunžu bonusa par uzvaru ieguva arī atlīdzību par peletona saraustīšanu, jo Karapass šķērsoja finiša līniju trīs sekundes aiz slovēņa muguras. Pirms piektdienas posma Rogličs apsteidza ekvadorieti par 13 sekundēm.

Nedēļas nogalē riteņbraucējus sagaida divas smagas dienas kalnos. Sestdien tie būs četri pirmās kategorijas kāpumi 170 kilometrus garajā trasē, bet svētdien posms beigsies ar kāpienu Alto de l'Angliru kalnu grēdā Astūrijā, kāpienam beidzoties 1238 metrus augstāk.

"Tagad mēs runājam par sekundēm," sacīja Rogliča komandasbiedrs Džordžs Benets. "Bet visi, kas zina Alto de l'Angliru, zina, ka, ja jums ir slikta diena, jūs runājat par minūtēm."

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, būs gana daudz pārbaudījumu 47 kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām būs iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš šonedēļ izstājās no tūres, tāpēc par komandas pirmo numuru kļuvis Liepiņš. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi