Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepiņš izcīna sesto vietu Tirreno – Adriatico priekšpēdējā posmā

Pirmdien Itālijā notiekošā Tirreno – Adriatico velobrauciena sestajā posmā sekmīgā dienas atrāvienā iesaistījās Trek – Segafredo komandas Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš pēdējā kāpumā nedaudz atpalika no atrāviena biedriem, finišējot augstajā sestajā vietā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Noslēgumam tuvojas prestižais “Tirreno – Adriatico” daudzdienu velobrauciens. Šogad tajā piedalās divi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš. Katram no mūsu braucējiem līdz šim aizvadītajos posmos bijuši savi uzdevumi. Toms Skujiņš koncentrējās uz darbu komandas līdera cīņā par kopvērtējumu Vinčenco Nibali labā, kamēr Emīlam Liepiņam bija jābūt kopā un jāpalīdz vadošajam “Trek – Segafredo” sprinterim Mateo Mosketi.

Kopvērtējuma galvgalī pēc piektā posma atradās titulētais slovēnis Tadejs Pogočars. “UAE Team” pārstāvis par 1 minūti un 15 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju Voutu van Ārtu. Tikmēr “Trek – Segafredo” līderis Nibali bija devītais (+00:05:54).

Tūres sestajā posmā riteņbraucēji mērojās spēkiem 169 kilometru garā distancē. Salīdzinot ar vairākiem iepriekšējiem posmiem, nopietni kāpumi nebija jāpievar. Beigu daļā tika veikti pieci apļi ar vienu izteiktāku kāpumu katrā no tiem.

Par prieku Latvijas riteņbraukšanas līdzjutējiem dienas atrāvienā spēja iekļūt Emīls Liepiņš. Bez mūsu sportista tajā bija arī  Nelsons Olveira (“Movistar”), Simone Velasko (“Gazprom -RusVelo”), Jans Bakelantss (“Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux”) , Madss Vircs Šmits (“Israel Start – Up Nation”) un Brents Van Mūre (“Lotto Soudal”). Līderu sešinieka pārsvars pār peletonu distances vidusdaļā sasniedza teju sešas minūtes.

Ņemot vērā to, ka līderu vidū nebija neviens no kopvērtējuma vadošajiem braucējiem, kā arī iepriekšējos ļoti smagos posmus, peletons gana rezervēti attiecās pret atrāviena ķeršanu. Lai arī tuvojoties finišam starpība samazinājās, tomēr tas notika ļoti lēni.

Distances beigu daļa tika veikta pa 11,2 kilometru garu apli, ko sportisti veica četras reizes. Aplī tika iekļauts viens izteiktāks kāpums. Mūsu Emīls Liepiņš brauca ļoti aktīvi, ejot arī visās maiņās. Mūsu sportistam bija labākais sprints starp visiem atrāviena dalībniekiem, kas deva favorīta statusu finiša spurta gadījumā, ja grupa bēgļus nepanāktu.

Kad līdz finišam bija palikuši vien 10 kilometri, tapa skaidrs, ka lielajā grupā nebūs kopdarbības, lai līderus nopietnāk sāktu ķert. Šādas situācijas tik augsta mēroga velobraucienos notiek ļoti reti. Tas vēl vairāk pietuvināja dobelnieku iespējai pacīnīties par uzvaru.

Smags pārbaudījums Emīlam bija noslēdzošā apļa kāpums. Atdodot visus spēkus, Emīls tomēr nedaudz pazaudēja kontaktu no atrāviena. Ilgāku laiku viņš atradās samērā netālu, tomēr plaisu likvidēt neizdevās. Redzot, ka Liepiņš nedaudz iepalicis, paātrinājās arī konkurenti. Pēc kāpuma sekojošais nobrauciens bija par īsu, lai atgrieztos līderu vidū. Vienlaikus, Emīls turpināja cīņu, kas ļāva viņam palikt nepanāktam no peletona puses.

Finišā ātrākais izrādījās dānis Mads Vircs Šmits. Krista Neilanda komandas biedrs trasē pavadīja 3 stundas 42 minūtes un 9 sekundes. Otrā vieta Brentam Van Mūram, bet trešā Simonem Velasko.

Emīls Liepiņš finišēja vienatnē 25 sekundes aiz uzvarētāja un izcīnīja sesto vietu. Lai arī neizdevās finiša spurtā nopietni pacīnīties par uzvaru, iegūtā sestā vieta ir viens no Liepiņa karjeras augstvērtīgākajiem sasniegumiem pasaules tūres kalendārā iekļautajos velobraucienos.

Lielā grupa finišēja 1 minūti un 9 sekundes pēc uzvarētāja. Tajā bija arī Toms Skujiņš, kurš ierindojās 49. vietā.

Kopvērtējumā pirms rīt gaidāmā tūres noslēdzošā posma, Tadeja Pogačara pārsvars pār otrajā vietā esošo van Ārtu saglabājas 1 minūte un 15 sekundes. Nibali saglabā devīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi