Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neilands demonstrē lielisku sniegumu Tirreno Adriatico 4. posma atrāvienā

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Krists Neilands (Israel Cycling academy) sestdien iesaistījās dienas atrāvienā prestižā pasaules tūres velobrauciena Tirreno Adriatico ceturtajā posmā. Mūsu sportists tika panākts vien septiņus kilometrus pirms finiša, bet noslēgumā ierindojās 67. vietā. Uzvaru posmā guva spānis Mikels Landa, bet absolūtu neveiksmi piedzīvoja Sky komanda.

Prestižajā “Tirreno Adriatico” daudzdienu velobrauciena ceturtajā no kopumā septiņiem posmiem, 151 sacensības turpinošo riteņbraucēju, sagaidīja 219 kilometru garš etaps. Par izšķirošo vietu cīņā par uzvaru šajā etapā bija jāuzskata noslēdzošais Sarnano kāpums, kas bija vairāk nekā 13 kilometrus garš un vietām ļoti stāvs. Finišs tika izvietots šī kalna smailē. Šajā vietā vēl bija gana daudz sniega, bet gaisa temperatūra sasniedza +4 grādus pēc celsija.

Sacensību sākuma daļā notika sīva cīņa par iespēju doties atrāvienā. Šajā reizē nokomplektējās līdz šim spēcīgākais atrāviena sastāvs šī gada “Tirreno Adriatico” velobraucienā. Par prieku Latvijas sporta līdzjutējiem līderu sešiniekā atradās arī mūsu valsts čempions Krists Neilands.

Kopā ar “Israel Cycling academy” vienības pārstāvi atrāvienā bija arī Dānijas čempions Mads Pedersens (“Trek Segafredo”), jaunu sponsoru ieguvušās franču komandas “Groupama – FDJ” Kanādas riteņbraucējs Antonijs Dušēns, “Gazprom Rusvelo” krievu riteņbraucējs Aleksandrs Vlasovs, Nikola Bagioli (“Nippo Viņi Fantini”) un jau ne pirmo reizi atrāvienā devušais Džakopo Moska (“Wilier Triestina”). Peletons Latvijas un Dānijas čempionu grupai pēc veiktajiem 60 kilometriem ļāva iegūt sešu minūšu pārsvaru.

Lielajā grupā kontroli pilnībā uzņēmās kopvērtējumā līdera Gerainta Tomasa pārstāvētā “Sky” vienība. Kopvērtējumā no šīs komandas labāko desmitniekā atradās trīs sportisti, tostarp Kristofers Frūms, kuram pirms ceturtā posma trešā vieta. Vienā no distances posmiem kritienu piedzīvoja viens no šo sacensību favorītiem uz uzvaru kopvērtējumā Toms Dumulēns. “Sunweb” komandas pārstāvis bija spiests no sacensībām izstāties.

Krists Neilands atrāvienā bija gana aktīvs un godam nesa Latvijas karoga krāsas, ne reizi vien izpelnoties komplimentus arī no respektablā TV kanāla “Eurosport” komentētājiem. Jo tuvāk nāca finišs, jo “Sky” vīri, kas turpināja kontrolēt peletonu, atstarpi līdz kuldīdzniekam un pārējiem līderu grupas braucējiem sadeldēja arvien vairāk. Sākoties pēdējiem 20 kilometriem atstarpe tika sadeldēta līdz trijām minūtēm. Turpinājumā peletona priekšgalā “Sky” komandu nomainīja “Mitchelton – Scott”, “Astana” un citu vienību braucēji.

Aktīvāk notikumi risinājās arī atrāvienā, kur vienatnē atrauties centās Dušēns, tomēr viņa centieni nebija veiksmīgi. Kā pirmais no līderu grupas atkrita Moska, bet drīz vien arī Pedersens un pārējie konkurenti.

Nedaudz vairāk nekā desmit kilometrus pirms finiša Krists palika viens un turpināja turēt savu tempu. Konkurenti ar Frūmu un daudzām citām riteņbraukšanas zvaigznēm tuvojās visai strauji un bija skaidrs, ka noturēties vienatnē līdz finišam vēl šajā reizē nebūs iespējams. Kristu vispirms panāca ar viņu kopā atrāvienā esošais krievs Vlasovs, bet mirkli vēlāk, kad līdz finišam palika 7,6 kilometri, arī grupa, kuras priekšā bija “Astana” braucēji, tostarp igaunis Tanels Kangers.

5,4 kilometrus pirms finiša solo izrāvienā devās Kangerta komandas biedrs Migels Ahels Lopess. Drīz vien viņam pakaļ devās  un arī panāca Fabio Aru (“UAE Team Emirates”) un olimpiskais bronzas medaļnieks grupas braucienā Rafals Majka (“Bora – hansgrohe”). No vadošās grupiņas spēja atrauties arī Neilanda komandas biedrs Bens Hermans. Arī viņš noķēra tobrīd vadošo trijnieku.

Nedaudz vēlāk no “Sky” kontrolētās sekotāju grupas spēja aizbēgt un līderus panākt Mikels Landa (“Movistar”). Neveiksmi piedzīvoja Lopess, kuram velosipēda tehniskais defekts. Pie posma neveiksminiekiem jāizceļ arī Frūms, kurš atkrita no sekotāju grupas, kā arī kopvērtējuma līderis Geraints Tomass, kuram arī tehniska neveiksme. Interesanti, ka tieši Frūms uzņēmās gregara lomu, lai Tomass pēc iespējas mazāk laika zaudētu līderiem

500 metrus pirms finiša līderu kvartetu panāca arī Džordžs Benets no “Lotto NLJumbo”. Uzreiz sākās garš finiša spurts pret kalnu. Spraigā bezkompromisa cīņā ātrākais pēdējos metros izrādījas  28 gadus vecais “Movistar” komandas sportists Mikels Landa, kurš vēl pērn bija viens no Frūma palīgiem “Sky” vienībā. Otro vietu spraigā cīņā ieguva Majka, bet trešā pozīcija aizraujošajā sacīkstē 27 gadus vecajam Benetam. Labs rezultāts arī “Israel Cycling academy” komandas beļģu sportistam Benam Hermanam, kurš izcīnīja piekto vietu, kamēr neviens no “Sky” vīriem pat netika labāko desmitniekā.

Kopvērtējumā vadību pārņēmis “BMC Racing team” pārstāvis Damiāno Karūzo, kurš par 11 sekundēm apsteidz “Sunweb” sportistu Vilko Keldermanu. Uz trešo vietu pakāpies Landa, kurš līderim zaudē 20 sekundes.

Velobrauciens turpināsies svētdien, kad riteņbraucējus sagaida 178 kilometru garais piektais etaps. Sacensības noslēgsies otrdien, kad notiks individuālais brauciens.

Tirreno Adriatico velobrauciena 4. posms:

1. Mikel Landa, Spānija, Movistar, 06:22:13

2. Rafal Majka, Polija, Bora – hansgrohe, +00:00:00

3. George Bennet, Austrālija, LottoNL Jumbo, +00:00:00

4. Fabio Aru, Itālija, UAE Emirates, +00:00:06

5. Ben Hermans, Beļģija, Israel Cycling academy, +00:00:06

6. Tiesj Benot, Beļģija, Lotto Soudal, +00:00:06

67. Krists Neilands, Latvija, Israel Cycling academy, +00:12:11

 

Tirreno Adriatico velobrauciena kopvērtējums pēc 4. posma:

1. Damjano Caruso, Itālija, BMC, 17:14:49

2. Wilco Kelderman, Nīderlande, Sunweb, +00:00:11

3. Mikel Landa, Spānija, Movistar, +00:00:20

4. Geraint Thomas, Lielbritānija, Sky, +00:00:26

5. Rigoberto Uran, Kolumbija, EF Education First – Drapac Cannondale, +00:00:31

6. George Bennet, Austrālija, LottoNL Jumbo, +00:00:33

72. Krists Neilands, Latvija, Israel Cycling academy, +00:22:02

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi