Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neilands finišē 24. vietā velobrauciena Parīze – Nica otrajā posmā

Pirmdien Francijā aizvadīts Parīze – Nica velobrauciena otrais posms. Uzvaru 188 kilometru garajā distancē svinēja DSM komandas Nīderlandes riteņbraucējs Sēss Bols, bet Krists Neilands finišēja lielās grupas priekšējā daļā un ieņēma 24. vietu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Tāpat kā vakar notikušajā Parīze – Nica pirmajā posmā, arī otrajā etapā lielu kāpumu nebija. Tādējādi varēja paredzēt uzvarētāja noskaidrošanu finiša spurtā. Jāņem gan vērā, ka šajā posmā pēdējie kilometri veda pa krietni šaurākiem ceļiem.

Savu lomu 188 kilometru garās distances sākuma daļā nospēlēja sānu vējš. Lai arī vējš nebija kritiski stiprs, tomēr tā stiprums komplektā ar braucēju nervozitāti peletonu sadalīja vairākās daļās. Savu iespaidu atstāja arī vairāki kritieni. Turpinājumā gan grupa atkal sabrauca kopā. Pēc atrāvienu likvidēšanas, notika spraiga cīņa par pozīciju uz pēdējiem kilometriem.

Krists Neilands ar komandas biedriem uz izšķirošajiem mirkļiem virzīja franču sprinteri Rūdiju Barbjē. Sākotnēji plāns nostrādāja teicami. Israel Start – Up Nation vīri izkaroja vietu peletona priekšā. Tomēr pēc viena no apļveida krustojumiem situācija strauji mainījās, kā rezultātā komandas “vagons” sadalījās un zaudēja pozīcijas.

Spraigā finiša spurtā uzvarēja Nīderlandes riteņbraucējs Sēss Bols no vācu komandas DSM. Viņš distancē pavadīja 4 stundas 27 minūtes un 59 sekundes. Otrā vieta Madsam Pedersenam no Trek – Segafredo, bet trešais bija BikeExchange austrāliešu riteņbraucējs Maikls Metjūss . Pirmā posmā uzvarētājs Sems Benets šoreiz palika piektajā vietā.

No Israel Start – Up Nation vīriem Rūdijs Barbjē finišēja desmitajā vietā. Mūsu Krists Neilands paveica labu darbu komandas labā līdz izšķirošajiem mirkļiem, pats finišējot vadošās grupas priekšējā daļā. Kuldīdzniekam 24. vieta. Tūri turpina 159 riteņbraucēji.

Kopvērtējumā par jauno līderi kļuvis Maikls Metjūss, kurš par 4 sekundēm apsteidz Madsu Pedersenu. Krists Neilands ieņem 43. pozīciju, no līdera atpaliekot 14 sekundes. Tūre turpināsies otrdien, kad tiks veikts 14,4 kilometru garais individuālais brauciens. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi