Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neilands Parīzes – Nicas velobraucienu sāk ar finišu vadošajā grupā

Svētdien Francijā sācies prestižais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens Parīze – Nica. 165,8 kilometru garajā pirmajā etapā triumfēja īru sprinteris Sems Benets. Vienīgais Latvijas pārstāvis šajā velobraucienā Krists Neilands finišēja vadošajā grupā, ierindojoties 67. vietā. Tikmēr Pauls Rubenis un Kristers Ansons Horvātijā aizvadījuši Porečas viendienu velobraucienu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Otro gadu pēc kārtas vienīgais Latvijas riteņbraucējs pasaules tūres daudzdienu velobraucienā “Parīze – Nica” ir Krists Neilands. “Israel Start – Up Nation” riteņbraucējs pērn trīs posmos finišēja TOP16 skaitā, bet kopvērtējumā ilgu laiku atradās labāko desmitniekā.

Šogad “Israel Start – Up Nation” vienības sastāvs “Parīze – Nica” velobraucienam vairāk veidots uz sprinteriem. Līdzenuma etapos par augstām vietām cīnīties gatavi – Andrē Greipels un Rudijs Barbjē. Tikmēr Kristam Neilandam tiks dota lielāka brīvība sevi apliecināt kalnu posmos, kā arī pie labas apstākļu sakritības arī pacīnīties par atzīstamu rezultātu kopvērtējumā.

Astoņu dienu garais velobrauciens svētdien sākās ar 165,8 kilometru garu etapu ar vairākiem ceturtās kategorijas kāpumiem. Neskatoties uz to, ar drošu prognozi varēja sagaidīt lielās grupas finiša spurtu. Pēc visu atrāvienu likvidēšanas šis scenārijs arī piepildījās. Pēdējos kilometros notika ļoti spraiga cīņa par labāku pozīciju peletona priekšā. Neilands ar komandas biedriem uz pēdējiem metriem virzīja sprinta leģendu Andrē Greipelu un mājinieku Rudiju Barbjē.

Nervozā un spraigā cīņā uzvaru sēriju šajā gadā turpināja “Deceuninck – Quick Step” vienības īru riteņbraucējs Sems Benets (03:51:38). Viņš otrajā vietā atstāja Francijas čempionu Arno Demāru (“Groupama – FDJ”), bet trešais bija Toma Skujiņa un Emīla Liepiņa komandas biedrs no “Trek – Segafredo” Mads Pedersens. Graipels un Barbjē finišēja attiecīgi devītajā un desmitajā vietā.

Krists Neilands, tāpat kā pārējie kopvērtējuma braucēji, droši finišēja peletona vidusdaļā, tiekot ierindots 67. vietā (+00:00:00). Velobrauciens turpināsies pirmdien, kad tiks veikts 188 kilometru garais otrais posms bez nopietniem kāpumiem. Sacensībās startē 161 riteņbraucējs.

Igaunijas komandas “Ampler Development” Latvijas jaunie riteņbraucēji – Pauls Rubenis un Kristers Ansons svētdien Horvātijā startēja UCI 2. kategorijas viendienu velobraucienā “Poreč Trophy”. 156 kilometru garajā distancē uzvarētāja liktenis noskaidrojās finiša spurtā, pēc tam, kad Itālijas pro kontinentālā komanda “Bardiani CSF – Faizane” likvidēja atrāvienu.

“Ampler” attīstības komandas braucēji par savu līderi šoreiz izvirzīja Somijas riteņbraucēju Anti Jusi Juntunenu. Soms, finišu spurtu sākot vien no 20. pozīcijas. Līdz finiša līnijai Juntunens aizcīnījās līdz devītajai vietai. Uzvarēja “Bardiani” pārstāvis Filipo Fiorellī, kurš distancē pavadīja 3 stundas 19 minūtes un 54 sekundes.

Pauls Rubenis un Kristers Ansons bija vieni no vadošajiem savas pārstāvētās  vienības “vilciena” veidotājiem finiša spurtam. Pauls pats ierindojās 77., bet Kristers Ansons 127. pozīcijā. Finišēja 163 riteņbraucēji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi