Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Notikumiem bagātajā Parīze – Rubē velobraucienā uzvar van der Pūls

Svētdien labos laika apstākļos Francijas ziemeļos aizvadīts slavenais Parīzes – Rubē velobrauciens, kurā solo uzvaru izcīnīja Nīderlandes riteņbraucējs Matjē van der Pūls, bet otro vietu ieņēma viņa komandas biedrs Jaspers Filipsens. Latvijas čempions Emīls Liepiņš finišēja 105. vietā.

Lai arī vietām trasē pēc šīs nedēļas lietavām peļķes bija palikušas, tomēr kopumā šī gada velobrauciens pagāja bez dubļiem. Vēja virziens un labais laiks sekmēja to, ka šis bija visu laiku ātrākais “Parīuze – Rubē”. Uzvarētāja vidējais ātrums bija 46,841 kilometrs stundā.

Kā jau bija gaidāms, ilgs laiks pagāja līdz nokomplektējās dienas atrāviens. Sākotnējie centieni nebija sekmīgi. Grupa turēja ļoti augstu tempu un iespējas iegūt nopietnu pārsvaru bija stipri ierobežotas. Kad bija veikti 80 kilometri, trīs sportistiem, starp kuriem favorītu nebija, izdevās iegūt nelielu vadību.

Salīdzinoši ātri savu vārdu teica favorītu komandas. Jau no pirmajiem bruģa sektoriem iniciatīvu uzņēmās “Jumbo – Visma” ar Voutu van Ārtu un Kristofu Laportu priekšgalā. Abiem šiem vīriem kopā ar igauņu talantu Madi Mihkelsu, Matjē van der Pūlu un citiem izdevās aizbēgt no lielās grupas.

Ar piecām zvaigznēm novērtētajā Ārenbergas mežā lielās grupas priekšā notika liels un nepatīkams kritiens. Sacensības tur noslēdzās tādiem zināmiem riteņbraucējiem kā – Dilanam Van Bārlem (“Jumbo – Visma”) un “Soudal Quick – Step” līderim Kasperam Asgrēnam. Tikmēr no favorītu grupas tehnisku likstu dēļ atpalika Kristofs Laports, bet tai piebrauca Mads Pedersens un Filippo Ganna, kuri abi arī tika minēti starp galvenajiem favorītiem.

Distances otrajā pusē izkristalizējās septiņu braucēju līderu grupa. Tajā bija teju visi galvenie favorīti, Matjē van der Pūlu, Voutu van Ārtu, Madsu Pedersenu, Džonu Degenkolbu, Stefanu Kingu un Filippo Gannu ieskaitot. Jāatzīmē, ka komandas skaitliskais pārsvars bija “Alpecin – Deceuninck”. Bez van der Pūla, līderu grupā bija arī sprinteris Jaspers Filipsens.

Galvenie notikumi risinājās pēdējos 16 kilometros. Vispirms skatītājos pēc kontakta ar van der Pūlu ielidoja Džons Degenkolbs. To momentā izmantoja Vouts van Ārts, kurš ieguva solo vadību. Mirkli vēlāk viņu panāca ilgstošais cīņu biedrs van der Pūls. Likās, ka divatā abi aizbrauks līdz pat finišam, tomēr izbraucot no bruģa sektora un asfalta, bija skaidrs, ka van Ārta velosipēdam plīsusi riepa.

Matjē van der Pūls nonāca solo vadībā. Tehniski veicot atlikušos bruģa sektorus, nīderlandietis, kurš no monumentiem bija uzvarējis – “Milāna – Sanremo” un “Flandriju”, atradās teicamā pozīcijā, lai kolekcijai pievienotu arī uzvaru “Parīze – Rubē”. Sekotāju vidū pietrūka gan spēku, gan arī savstarpējās sadarbības, lai Matjē panāktu.

Pēdējos kilometros no sekotāju grupas izdevās atrauties van Ārtam un Jasperam Filipsenam. Iebraucot Rubē atklātajā trekā uz pusotru apli, van der Pūls varēja izbaudīt saldo uzvaras garšu. Viņš finišēja pēc trasē pavadītajām 5 stundām 28 minūtēm un 41 sekundi.

Dubultuzvaru beļģu komandai “Alpecin – Deceuninck” nodrošināja Jaspers Filipsens, kurš trešajā vietā atstāja van Ārtu (abi +00:00:46). Emīla Liepiņa pārstāvētās “Trek – Segafredo” komandas izteiktais līderis Mads Pedersens finišēja ceturtajā vietā, 50 sekundes aiz uzvarētāja.

Latvijas čempions Emīls Liepiņš 175 dalībnieku konkurencē finišēja 105. vietā, 19 minūtes un 22 sekundes aiz uzvarētāja. Būtiski gan saprast Liepiņa lomu komandas labā. Latvietis trases pirmajā daļā būtiski palīdzēja savas vienības līderiem, gan esot peletona priekšā, gan cīnoties par pozīciju pirms svarīgākajām vietām, kur priekšā jābūt komandu līderiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi