Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PČ BMX: Nevienam no Latvijas junioru un elites braucējiem finālu sasniegt neizdodas

Beļģijas pilsētā Zolderā sestdien ar elites un junioru sacensībām noslēdzies UCI pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Visaugstvērtīgāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza junioru grupā startējušais Niks Rožukalns, kurš iekļuva pusfinālā un tajā guva sesto vietu. Sacensību noslēgumā viņam 12. vieta, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Lietainos laika apstākļos svētdien Beļģijas pilsētā Zolderā noslēdzās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Par medaļām sacentās elites un junioru grupu sportisti. Dalībnieku vidū bija arī pieci Latvijas sportisti. Elites grupā vīriem startēja Kristens Krīgers un Mikus Strazdiņš, junioru puišu konkurencē dalībnieku vidū bija Edvards Glāzers un Niks Rožukalns, kamēr elites sieviešu konkurencē Latvijas godu aizstāvēja Vineta Pētersone.

Sacensībās iesākās ar trim priekšbraucieniem.  Junioru puišu konkurencē abi latvieši brauca katrs savā braucienā. Glāzers sacensības iesāka ar ceturto vietu, kamēr Rožukalns ar piekto pozīciju. Turpinājumā Edvards Glāzers guva otro vietu, nostiprinoties ceturtdaļfinālistu pulkā. Savas cerības uzlaboja arī Niks Rožukalns, kuram trešā vieta. Noslēdzošajā priekšbraucienā Edvards finišēja sestais, kamēr Rožukalns bija ceturtais. Tālāk tikt izdevās tikai Rožukalnam, kurš kā ceturtais no sava brauciena iekļuva ceturtdaļfinālā. Tikai viens punkts līdz nākamajai kārtai trūka Glāzeram, kurš bija spiests no tālākas cīņas izstāties.

Ceturtdaļfinālā Niks Rožukalns startēja vienā braucienā ar savu sīvāko konkurentu no B16 grupas – francūzi Tatjanu Lui Hin Tsanu. Trenera Mika Puķīša audzēknim izdevās finišēt ceturtajā vietā un, aizvadot pirmo gadu junioru grupā, iekļūt pusfinālā. Tajā Saldus BMX kluba “Ozolēni” un AKSSC/ Valmiera sportists sīvi cīnījās par lielo finālu. Mūsu sportists finišēja sestajā vietā, tādējādi paliekot nedaudz aiz finālistu pulka. Sacensību noslēgumā Nikam 12. vieta, kas pirmā gada junioram ir augstvērtīgs rezultāts. Interesanti, ka par pasaules čempionu kļuva tieši Tatjans Lui Hin Tsans.

Elites vīru grupā abi Latvijas sportisti bija iekļauti vienā braucienā. Konkurentu vidū abiem bija Austrālijas vadošais braucējs Entonijs Dīns, viens no vadošajiem franču sportistiem – Džeremijs Renkruels, kā arī pieredzējušais brazīlietis Renato Rezende.

Pirmajā braucienā Krīgers bija piektais, bet Strazdiņš sestais. Otrajā braucienā jelgavniekam Krīgeram izdevās sasniegt trešo vietu, kamēr ļoti sarežģītā situācijā izkļūšanai no priekšbraucieniem sevi nostādīja Strazdiņš, kuram vēl viena sestā pozīcija. Trešajā braucienā Kristens vēlreiz bija piektais, kamēr Mikus septītais. Trīs braucienu summā, diemžēl, abi latvieši palika ārpus astotdaļfinālistu pulka. Kristenam bija vienāds punktu skaits ar ceturtajā vietā esošo argentīnieti Hesusu Brizuelu, tomēr konkurents tika tālāk, jo bija ātrāks par Krīgeru trešajā braucienā. Par pasaules čempionu tikmēr kļuva pieredzējušais Tvans Van Gendts no Nīderlandes. Sudrabs Eiropas čempionam Nikam Kimmanam, bet bronza Silveinam Andrē, kurš nolika čempiona pilnvaras.

Sieviešu elitē priekšbraucienos Vineta Pētersone visas trīs reizes bija ceturtā, spējot iekļūt ceturtdaļfinālistu pulkā. Tajā ar traumu startējošā sportiste startēja kopā ar pasaules čempioni Lauru Smuldersu, titulēto ASV sportisti Alisi Viloubiju un vadošo franču sportisti Manonu Valentino. Mūsu sportiste finišēja septītajā vietā un no tālākām cīņām izstājās. Lielajā finālā uzvarēja Viloubija, kura no čempiones troņa gāza Smulderu. Nīderlandietei otrā vieta. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi