Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pētersone BMX Eiropas kausa otrajā posmā izcīna trešo vietu

Latvijas BMX braucēja Vineta Pētersone svētdien Itālijas pilsētā Veronā Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) rīkotajā Eiropas kausa otrajā posmā izcīnīja trešo vietu, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem ar vīrusa Covid-19 izplatību, nedēļas nogalē Itālijas pilsētas Veronas trasē startēja 2020.gada UEC Eiropas kausa sezona BMX riteņbraukšanā. Sacensības pulcēja gana kuplu un spēcīgu dalībnieku sastāvu no Eiropas un citiem pasaules reģioniem. Dalībnieku vidū bija arī vairāki Latvijas elites, jaunatnes un amatieru grupu sportisti.

Augstvērtīgāko rezultātu elites konkurencē no latviešiem sasniedza "Silvas ziķeri/ AKSSC Valmiera" pārstāve Pētersone. Otrajā dienā viņa iekļuva lielajā finālā.

Tajā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne, lai arī no starta labāko trijniekā nebija, tomēr trasē prata sekmīgi izmantot pretinieču kļūdas un pacelties uz augsto trešo vietu. Šajā pozīcijā latviete arī finišēja. Posmā triumfēja titulētā nīderlandiete Laura Smuldersa, bet otrā bija divkārtējā olimpiskā čempione Mariana Pahona no Kolumbijas. Pirmā posma sacensībās Vineta Pētersone līdz finālam netika.

Elites vīru grupā ļoti spēcīgā konkurencē Kristens Krīgers ("Mītavas kumeļi/ AKSSC Valmiera") otrajā posmā aizkļuva līdz pusfinālam. Tajā viņš ierindojās sestajā vietā un finālā neiekļuva.

Puišu B15/16 grupā sekmīgu sniegumu abu dienu garumā demonstrēja "Tālava/ VBSS" kluba pārstāvis Emīls Mārtiņs Treimanis. Pirmajā posmā trenera Olafa Lakuča audzēknis iekļuva lielajā finālā, kurā izcīnīja ceturto vietu. Otrajā posmā Treimanim vēl viens fināls un septītā vieta tajā.

Meiteņu G15/16 konkurencē divas godalgas ieguva Līva Lizete Glāzere ("Tālava/ VBSS"). Pirmajā posmā viņai augstā otrā vieta, bet dienu vēlāk Latvijas sportiste ieņēma trešo pozīciju. 

Panākums arī Robertam Treimanim, kurš abos posmos krūzeru 30 - 34 grupā palika nepārspēts.

UEC Eiropas kausa nākamie divi posmi plānoti 19. un 20.septembrī Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi