Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš iesaistās atrāvienā Katalonijas tūres smagākajā etapā

Ceturtdien Spānijā aizvadīts prestižās Katalonijas tūres ceturtais posms, kurā uzvaru kāpumiem bagātajā distancē izcīnīja “Movistar” komandas spāņu riteņbraucējs Alehandro Valverde. No abiem Latvijas riteņbraucējiem, atrāvienā iesaistījās Toms Skujiņš (“Trek – Segafredo”), kurš finišu sasniedza 96. pozīcijā. Tikmēr Aleksejs Saramotins neiekļāvās noteiktajā laika limitā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Katalonijas tūres ceturtais posms bija viens no izšķirošākajiem cīņā par kopvērtējuma pozīcijām. 170 kilometru garās distances beigu daļā tika iekļauti divi izteikti kāpumi – “Coll de Creueta” un “Alp”. Pirmajā no abiem kāpumiem sportisti sasniedza teju 2000 metru augstumu virs jūras līmeņa. Trases malā un arī finiša zonā bija visnotaļ daudz sniega, bet gaisa temperatūra sasniedza divus grādus pēc celsija.

94 kilometrus līdz finišam izveidojās atrāviens, kurā iesaistījās arī Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš (“Trek- Segafredo”), kurš kopvērtējumā pēc trešā etapa bija 14. pozīcijā. Ar carnikavieti kopā bija arī “Astana” braucējs Andrijs Hrivko un “Cofidis” pārstāvis Daniels Navaro. Līdz “Coll de Creueta” kāpumam gan trijotne atgriezās grupā.

Solo atrāvienā devās pazīstamais “Mitchelton – Scott” komandas kolumbiešu riteņbraucējs Estevans Čavess, kurš kāpuma virsotnē (35 kilometrus pirms finiša) bija ieguvis 1 minūtes un 10 sekunžu pārsvaru pār sekotājiem. Nobraucienā gan pārsvars strauji sāka zust. Lielisku meistarību demonstrēja slovēņu riteņbraucējs Matejs Mohoričs (“Bahrain Merida”), kurš nobraucienā atrāvās no grupas, kā arī panāca un apsteidza Čavesu. Drīz vien arī Alehandro Valverde veica izrāvienu un noķēra Čavesu.

Cīņa par uzvaru gan pa īstam sākās “Alp” kāpumā. Tā sākuma daļā tika panākts Mohoričs. Jau tā nelielā grupa sadalījās. Kontroli droši savās rokās turēja “Movistar” vīri – Valverde, Nairo Kintana un Marks Solers. Tieši Solers veica solo izrāvienu. Vispirms viņu panāca “AG2R La Mondiale” riteņbraucējs Pjērs Latūrs, bet drīz vien klāt bija arī “Sky” kolumbiešu velosportists Egans Berlans un Nairo Kintana.

Pēdējo trases nogriezni  sniegotajā apvidū vadībā veica Valverde, Kintana un Berlans. Lieliski komandas interesēs nostrādāja Kintana, ļaujot par uzvaru cīnīties Valverdem. Spānis komandas biedru nepievīla un bez jebkādiem variantiem pārspēja talantīgo kolumbieti Berlanu, kurš ir vien 21 gadu vecs. Uzvarētāja laiks distancē bija 4 stundas 25 minūtes un 54 sekundes. Tāds pats laiks arī “Sky” komandas braucējam. Bet Kintana, kurš palika trešais, komandas biedram zaudēja sešas sekundes.

No abiem Latvijas šosejas riteņbraucējiem Toms Skujiņš finišēja 96. pozīcijā, 21 minūti un 48 sekundes aiz uzvarētāja. Aleksejs Saramotins tikmēr finišēja pēc noteiktā laika limita un, visticamāk, tūri turpināt nevarēs.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem trijiem posmiem vadības grožus pārņēmis Valverde, kurš par 19 sekundēm apsteidz Eganu Berlanu. Trešais ir Kintana, kurš komandas biedram zaudē 26 sekundes.

Velobrauciens turpināsies piektdien, kad gaidāms 212 kilometru garš etaps ar trijiem izteiktiem kāpumiem. Pēdējie kilometri gan vedīs vairāk kalnā lejup.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi