Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Skujiņš izcīna desmito vietu Flandrijas klasikā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien izcīnīja desmito vietu Ronde van Vlaanderen velobraucienā, kas ir vienas no slavenākajām pavasara klasikām, Krists Neilands finišēja 43.pozīcijā, bet uzvaru svinēja nīderlandietis Matjē van der Pūls.

Šajās UCI Pasaules tūres sacensībās riteņbraucēji veica 270,8 kilometrus, distances otrajā daļā pārvarot 16 dažādas grūtības paugurus. Tāpat riteņbraucēji šķērsoja 16 bruģa sektorus, turklāt braucienu apgrūtināja lietainie laikapstākļi.

Pirmajā atrāvienā nedevās neviens no riteņbraucējiem, kas pretendēja uz augstvērtīgu pozīciju. No nākamajiem atrāviena mēģinājumiem nepilnus desmit kilometrus vadībā pavadīja spānis Ivans Kortina-Garsija ("Movistar"), kurš slidenajā paugurā 45 kilometrus pirms finiša piedzīvoja mehāniskas problēmas.

Uzreiz solo atrāvienā devās van der Pūls ("Alpecin - Deceuninck"), kurš ātri vien nostiprinājās vadībā, bet viņa sekotāji vispirms sadalījās vairākās grupās un vienā no tām bija arī Skujiņš ("Lidl-Trek"). Noslēgumā tuvākie sekotāji atkal apvienojās vienā grupā un pārējās divas vietas uz goda pjedestāla tika sadalītas finiša spurtā, itālim Lukam Mocato ("Arkea-B&B Hotels"), pārspējot austrālieti Maiklu Metjūsu ("Jayco AlUla").

Nedaudz vēlāk Metjūsam par nepareizu manevru sprintā tika atņemta trešā vieta un viņš nonāca grupas aizmugurē, bet uz trešo pozīciju tika paaugstināts vācietis Nilss Polits (UAE). Skujiņš sākotnēji bija 11. jeb pēdējais desmit riteņbraucēju grupā, bet pēc Metjūsam piešķirtā soda iekļuva pirmajā desmitniekā, uzrādīja labāko rezultātu komandā un nopelnīja 135 UCI punktus.

Van der Pūls finišu sasniedza pēc distancē pavadītām sešām stundām piecām minūtēm un 22 sekundēm, bet tuvākie sekotāji zaudēja 62 sekundes.

Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja sešas minūtes un 15 sekundes pēc uzvarētāja, tiekot pie 15 UCI punktiem. No viņa komandas biedriem visaugstāk - astotajā pozīcijā - bija beļģis Dilans Tēnss.

Šonedēļ "Dwars door Vlaanderen" velobraucienā piedzīvotā kritiena dēļ nestartēja viens no galvenajiem favorītiem beļģis Vouts van Ārts ("Visma-Lease a Bike").

Van der Pūls šajā velobraucienā uzvarēja arī 2020. un 2022.gadā, bet 2021.gadā un pērn viņš piekāpās attiecīgi dānim Kasperam Asgrēnam un slovēnim Tadejam Pogačaram.

Flandrijas velobrauciens norisinājās 108.reizi vēsturē. 2000.gadā šajā velobraucienā trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi