Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Skujiņš izvirzīts kandidatūrai UCI šosejas riteņbraukšanas atlētu komisijai

Toms Skujiņš izvirzīts kandidatūrai Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) šosejas riteņbraukšanas atlētu komisijai, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

UCI atlētu komisijas izveidotas visos riteņbraukšanas veidos. Tajās ievēlēto sportistu uzdevums ir aizstāvēt sava riteņbraukšanas veida sportistu intereses. Komisijas sastāvs darbojas četrus gadus, bet tajā pārstāvēti ir pa vienam vīrietim un sievietei.

Nākamajā nedēļā Beļģijā norisināsies jubilejas 100.pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Tā laikā notiks balsojums par UCI šosejas riteņbraukšanas atlētu komisijas sastāvu. Atlētu komisijā izvirzīts Latvijas profesionālais riteņbraucējs Skujiņš, kuram konkurenci balsojumā sagādās pasaules eksčempions Filips Žilbērs.

Tajā tiks ievēlēti viens vīrietis un viena sieviete. Balsot varēs visi pasaules čempionātā startējošie vīriešu, kā arī sieviešu elites sacensību dalībnieki. Balsošana tiks organizēta pirms parakstīšanās startam.

Vīru konkurencē kā viens no diviem kandidātiem ir izvirzīts 30 gadus vecais Latvijas izlases un ASV vienības "Trek - Segafredo" riteņbraucējs Skujiņš. Latvietis aktīvi aizstāv riteņbraucēju intereses dažādās organizācijās un bieži vien pildījis savas komandas kapteiņa pienākumus.

Otrs pretendents uz atlētu komisiju ir 2012.gada pasaules čempions Žilbērs. Arī titulētais beļģis aktīvi iestājies par profesionālo šosejas riteņbraucēju tiesībām. Nākamā Žilbēram būs noslēdzošā sezona profesionālajā sportā. Ievēlēšanas gadījumā, viņš trīs no četriem gadiem atlētu komisijā pavadītu jau kā karjeru beidzis riteņbraucējs.

Līdz šim neviens no Latvijas riteņbraucējiem nav darbojies UCI atlētu komisijās. Skujiņš nākamajā nedēļā arī startēs pasaules čempionātā, kur būs viens no četriem Latvijas elites šosejas riteņbraucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi