Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Skujiņš kļūst par pirmo latvieti – pasaules tūres velobrauciena kalnu karali

Naktī uz svētdienu ASV pilsētā Sakramento noslēdzies prestižais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens Amgen Tour of California. Pēdējā posmā uzvaru lielās grupas finiša spurtā izcīnīja Fernando Gaviria, bet Toms Skujiņš ierindojās 55 vietā. Kopvērtējumā mūsu riteņbraucējs tūri noslēdza cienījamajā 19. vietā, kā arī kļuva par pirmo latvieti, kuram izdevies triumfēt pasaules tūres daudzdienu velobraucienu kalnu karaļa kopvērtējumā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Kalifornijas sestdienas vakarā pēc Latvijas laika noslēdzās Sakramento pilsētā. Pēdējā posmā 112 tūri turpinošos dalībniekus sagaidīja 143 kilometru gara distance. Trasē nebija neviena kategoriju kāpumu, vai arī kalnu starpfinišu. Tas atviegloja “Trek – Segafredo” komandas Latvijas riteņbraucēja Toms Skujiņa lielisko iespēju kļūt par kalnu karali. Iepriekšējā posmā carnikavietis pārņēma vadību šajā prestižajā vērtējumā.

Dienas atrāvienā iesaistījās četri riteņbraucēji – Nīlsons Pauless (“LottoNL – Jumbo”), Džonotans Klārks (“United Healthcare”), Adams De Voss (“Rally Cycling”) un Mikels Bjergs (“Hagens Berman Axeon”). Kad līdz finišam bija atlikuši 100 kilometri, kvarteta pārsvars pār grupu, kurā brauca arī Skujiņš, sasniedza divas minūtes. Šajā posmā kontroli atrāviena ķeršanā uzņēmās sprinteru komandas, jo izmaiņas kopvērtējumā vairs nebija gaidāmas.

Pēdējā trases daļā notika aktīva cīņa starp sprinteru komandām par pozīciju. Atrāviens tika likvidēts vien pēdējos sešos kilometros. Sekoja spraigs un aizraujošs finiša spurts, kurā teicamu darbu paveica kolumbiešu sprintera Fernando Gavirias komandas biedri no “Quick – Step Floors”, kas savu līderi prata izvest teicamā pozīcijā cīņai par trešo uzvaru septiņos posmos.

Kolumbieti pēdējos metros centās panākt gan austrāliešu sprinteris Kalebs Evans (“Mitchelton – Scott”), gan arī “Sunweb” komandas vācu riteņbraucējs Makss Valšeids. Tieši vācietis līdz finiša līnijai bija teju apsteidzis Gaviriu. Dramatiskā cīņā, pēc foto finiša aplūkošanas, uzvara tika piešķirta Gaviriam, kurš triumfēja arī pirmajā un piektajā etapā. Uzvarētāja laiks distancē bija 3 stundas 7 minūtes un 39 sekundes.

Toms Skujiņš noslēdzošajā posmā finišēja lielajā grupā, tiekot ierindots 55. vietā. Visaugstāk no Toma komandas biedriem ierindojās ASV sportists Kjels Reidžmens, kurš noslēdza labāko desmitnieku.

Kopvērtējumā par tūres uzvarētāju kļuva kolumbietis Egans Bernals no “Sky”. Viņš par 1 minūti un 25 sekundēm apsteidza savu tuvāko sekotāju Tīdžeju Van Garderenu (“BMC”). Toms Skujiņš starp 112 finišu sasniegušajiem sportistiem kopvērtējumā ieņēma 19. vietu. No uzvarētāja viņš atpalika par 8 minūtēm un 10 sekundēm. Skujiņš saņēma arī 20 UCI pasaules ranga punktus.

Īpaši jāizceļ carnikavieša uzvara kalnu karaļa vērtējumā. Līdz šim nevienam latvietim pasaules tūres velobraucienu kopvērtējumā nebija izdevies gūt šo vērā ņemamo titulu. Toms par vienu punktu apsteidza otrās vietas ieguvēju Evanu Hofmanu (“Rally Cycling”). Aktīvākā braucēja vērtējumā mūsu riteņbraucējam sestā vieta, bet komandu ieskaitē “Trek – Segafredo”, piekāpjoties tikai “Sky” komandai, ieņēma otro vietu.

Toms Skujiņš Kalifornijas tūrē startēja ceturto reizi karjerā. 2015. un 2016. gadā viņš izcīnīja uzvaras šo sacensību posmos. Pērn, pēc piedzīvotā kritiena otrajā posmā, Skujiņš bija spiests izstāties, bet šajā gadā izcīnīja uzvaru sacensību trešajā posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi