Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņš pēc lielākās uzvaras karjerā: Ar katru gadu mani rezultāti uzlabojas

Latvijas šosejas riteņbraucēja Toma Skujiņa no Trek-Segafredo vienības rezultāti ar katru gadu uzlabojas, uzskata pats braucējs.

Jau ziņots, ka Skujiņš otrdien ļoti spēcīgā konkurencē uzvarēja Itālijā notikušajās viendienas sacensībās Tre Valli Varesine (UCI kat.1.HC), tiekot pie sava vērtīgākā panākuma karjerā.

"Galvenais iemesls, kāpēc šodien biju starp līderiem, bija komandas dotā norāde, ka man vajadzētu to darīt. Sākumā atrāvienā bijām trīs, pēc tam mums pāris braucēji pievienojās, bet noslēgumā bijām septiņi. Man pietika spēka, lai beigās veiktu sprintu," intervijā Cycling Pro Net teica Skujiņš.

Latvijas sportists 212 kilometrus garajā distancē uzvaru izcīnīja pēdējos metros, kad apsteidza otrajā vietā finišējušo francūzi Tibo Pino no Groupama - FDJ komandas un britu Pīteru Kennovu no BORA-hansgrohe, kurš dažus kilometrus pirms finiša centās aizbēgt no tuvākajiem sekotājiem.

Latvietis atzina, ka jau pirms sacensību sākuma zināja, ka tās būs agresīvas.

"Ar katru gadu savus rezultātus uzlaboju. Šis ir labāks gads nekā iepriekšējais, kas savukārt bija labāks par 2016.gadu. Lēnām ceļos augšup," apmierināts bija Skujiņš.

Pašlaik 27 gadus vecais Skujiņš savas karjeras laikā vēl ne reizi nebija uzvarējis 1.HC kategorijas velobraucienā, kas prestiža ziņā ir uzreiz aiz Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres. Savas profesionālās karjeras laikā viņš ir izcīnījis septiņas uzvaras. Tiesa, šogad Skujiņš uzvarēja vienā no posmiem UCI Pasaules tūres iekļautajā Kalifornijas velobraucienā, tomēr tā nebija uzvara atsevišķā velobraucienā.

Iepriekšējos divus gadus latvietis pārstāvēja Cannondale komandu, bet šogad startē citā ASV bāzētā vienībā Trek-Segafredo.

Ar jauno komandu šosezon esmu juties arvien labāk un labāk. Pat tagad, kad sezona iet uz beigām, jūtos diezgan spēcīgs. Paldies komandai, kas par mani ļoti labi rūpējas un neliek startēt pārāk daudz. Līdz ar to man ir bijušas svaigas kājas, kad pienācis laiks sacensībām," priecīgs bija Skujiņš.

Otrdienas velobraucienā startēja arī tādas riteņbraukšanas zvaigznes kā pasaules čempions Alehandro Valverde no Spānijas, kolumbietis Rigoverto Urans, itālis Vinčenco Nibali un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi