Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skujiņš trešdien Francijā uzsāks jauno sacensību sezonu

Latvijas un Baltijas valstu pirmais numurs pasaules rangā Toms Skujiņš trešdien Francijā uzsāks UCI 1. kategorijas daudzdienu velobraucienu Etoile de Bessèges. Ievērojamu pastiprinājumu piedzīvojušās komandas Lidl – Trek latviešu riteņbraucējam šis būs sezonas pirmais starts, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

ASV reģistrētā “Lidl – Trek” komanda aizvadītās sezonas otrajā pusē un šajā starpsezonā piedzīvojusi ievērojamas sastāva pārmaiņas. Galvenais iemesls ir kompānijas “Lidl” ienākšana komandā. Tas ļāvis ievērojami palielināt budžetu, kļūstot par ceturto labāk nodrošināto komandu pasaules tūrē. Priekšā atrodas vien “UAE Team”, “Ineos Grenadiers” un “Visma Lease a Bike”.

Komandas sastāvu papildinājuši tādi vīri kā kopvērtējuma braucējs Teo Geigens-Hārts, izcili sezonas izskaņu aizvadījušais itāļu klasiku braucējs Andreā Bagiolī, viņa tautietis – top klases sprinteris – Džonatans Milāns, kā arī augumā raženais viens no pasaules TOP gregarī Tims Deklērs.

Karjeras septīto sezonu šajā komandā aizvadīs carnikavietis Toms Skujiņš. Latvijas čempions individuālajā braucienā, kas pamatoti tiek uzskatīts par gudrāko un domājošāko braucēju peletonā, aizvadījis plānveidīgu gatavošanās periodu. Starpsezonā Toms pabija gan ASV, gan Spānijā un Andorā, kur latvietis kopā ar ģimeni ir apmeties uz dzīvi. Notikušas arī vairākas komandas nometnes, kurās slīpēta sadarbība.

Otro gadu pēc kārtas sezonas pirmais starts Skujiņam ir gaidāms Francijā notiekošajā “Etoile de Bessèges” velobraucienā. Sacensības ilgs piecas dienas, to laikā veicot četrus grupas un vienu individuālo braucienu. Tūre notiks paugurainā reljefā, kur pirmie divi posmi būs ar finišu kāpumā, kam sekos viens posms, kas piemērotāks sprinteriem. Individuālais brauciens solās ļoti smags, jo tā pēdējie 2,8 vedīs kāpumā, kura vidējā stāvuma pakāpe ir 5,6 procenti.

Pirmajā posmā sportisti veiks 160,6 kilometru garu etapu, kurā viss izšķirsies divu kilometru garajā finiša kāpumā.

“Lidl – Trek” sastāvā bez Skujiņa ir iekļauti arī tādi labi zināmi riteņbraucēji kā Mads Pedersens un Tims Deklērs. Šajā sastāvā būtisks apstāklis būs tajā, cik labi finiša kāpumos sevi parādīt varēs Mads Pedersens. Latvijas līdzjutēji cer, ka pie sava vārda tiks arī Skujiņš, kurš pērn sekmēja komandas biedra Matiasa Skjelmoses izcīnīto otro vietu kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka 12. vietā pērn sacensību kopvērtējumā ierindojās Krists Neilands, kurš sezonu iesāks februāra vidū. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi