Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņš Valgā izcīna Latvijas un Baltijas čempiona titulu grupas braucienā

Svētdien Valgā svelmainos laika apstākļos noslēdzās Baltijas un Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Vīru elites grupā solo uzvaru izcīnīja Toms Skujiņš, kurš pārspēja arī labākos igauņu un lietuviešu riteņbraucējus. Sieviešu elitē Latvijas čempionāta zelta godalgu izcīnīja Līna Svarinska, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Baltijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā noslēdzošajā dienā tika sadalīti astoņi medaļu komplekti. Neapšaubāmi lielākā interese tika saistīta ar vīriešu un sieviešu elites grupu sacensībām, kas šādā formātā notika pēc 17 gadu pārtraukuma.

Vīru elites grupā startēja 88 dalībnieki. Viņu vidū bija visi Latvijas vadošie velosportisti, Tokijas Olimpisko spēļu kandidātus – Tomu Skujiņu, Kristu Neilandu un Emīlu Liepiņu – ieskaitot.

Distances pirmajā daļā atrāvienā devās Andris Vosekalns un igaunis Oskars Nīsū. Vēlāk viņus panāca ap 14 braucēju liela un spēcīga sekotāju grupa. Tajā bija tādi vīri kā – Toms Skujiņš, Andžs Flaksis, Māris Bogdanvovičs un Kristers Ansons. Tikmēr tādi vīri kā Krists Neilands, Emīls Liepiņš palika lielajā grupā. Distances pirmajā pusē līderu grupā kļuva vēl par desmit braucējiem lielāka. Tomēr arī šoreiz bez Neilanda un Liepiņa. Grants sektoru braucēji pievarēja samērā veiksmīgi, iztiekot bez daudz tehniskiem defektiem.

Beigu daļa pagāja Valgas pilsētā izveidotajā desmit kilometru garajā aplī, ko sportisti pievarēja sešas reizes. Aplī tika iekļauts gan bruģa kalns, gan tehnisks posms pa veloceliņu un viens neliels kāpums. Līderu grupa pakāpeniski kļuva mazāka. No latviešiem līderu vidū bija Toms Skujiņš, ar kuru kopā trīs igauņi – Mihkels Raims, Patriks Lauks un Markuss Pajurs. Tikmēr tuvākajā sekotāju grupā, kas pakāpeniski sāka atpalikt bija mūsu Andžs Flaksis, lietuvietis Ignas Konovalovas un igaunis Alo Jakins.

Vispirms atpalika Pajurs, bet tad pēdējā bruģa kalnā tempu uzkurināja Raims, kurš tika vaļā no sava tautieša Lauka. Mūsu Toms Skujiņš spēja droši Raimam sekot. Duets kopā nobrauca līdz pēdējiem trim kilometriem. Neilgi pirms iebraukšanas Valgā carnikavietis no aizmugures paātrinājās un aizbēga no Raima.

Uzņemto tempu Skujiņš nepazaudēja, vienatnē kā pirmais sasniedzot finiša taisni. “Trek – Segafredo” komandas riteņbraucējs otro reizi karjerā kļuva par Latvijas elites grupas brauciena čempionu un pirmo reizi triumfēja Baltijas čempionātā, pārspējot labākos Lietuvas un Igaunijas riteņbraucējus. Otrā vieta Baltijas čempionātā un zelts Igaunijas čempionātā Raimam, bet trešais Baltijas čempionātā bija cits igaunis Karls Patriks Lauks.

Latvijas čempionāta sudrabu izcīnīja Andžs Flaksis. “DTG – MySport” komandas braucējam sestā vieta Baltijas čempionāta ieskaitē. Bronzas godalga Latvijas čempionātā Mārim Bogdanovičam no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”, kurš kopā ar Andri Vosekalnu (ceturtā vieta LČ) noslēdza labāko desmitnieku Baltijas čempionātā.

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā elitē:

1. Toms Skujiņš, Trek – Segafredo, 04:04:06

2. Andžs Flaksis, DTG – MySport, +00:02:40

3. Māris Bogdanovičs, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:08:38

4. Andris Vosekalns, Hengxiang, +00:08:38

5. Emīls Liepiņš, Trek – Segafredo, +00:10:42

6. Krists Neilands, Israel Start – Up Nation, +00:10:42

Sieviešu elites, junioru un sieviešu amatieru kategoriju sportistes mērojās spēkiem 82 kilometru garā un gana izaicinošā distancē. Grants sektora posmā, kas tika iekļauts sākuma daļā, pēc galvenās favorītes Ingas Cesulienes piedāvātā tempa grupa sadalījās. No Latvijas dāmām priekšā sākumā bija trīs – Lija Laizāne, Dana Rožlapa un Līna Svarinska. Drīz vien iepalika Laizāne. Pilsētas apļos līderu vidū atradās pa divām Latvijas un Lietuvas braucējām, kā arī četras igaunietes. Liels pavērsiens notika pēdējā apļa Valgas moto trases kāpumā, kad sekmīgs solo uzbrukums padevās Cesulienei. 35 gadus vecā sportiste palika nenoķerta līdz finišam. Viņai Baltijas un Lietuvas čempiones tituls.

Sekotājas finišēja 12 sekundes vēlāk. Latvijas čempiones titulu pirmo reizi ieguva Līna Svarinska, kurai Baltijas čempionātā sestā vieta. Sudrabs Danai Rožlapai (septītā vieta Baltijas čempionātā). Tikmēr trešo vietu ieņēma Lija Laizāne.  Junioru čempiones tituls “ZZK” braucējai Evelīnai Ermanei-Marčenko, bet par absolūto amatieru čempioni kļuva Anita Antone no “Latvian Cycling girls”.  Kopumā sieviešu braucienā startēja vairāk nekā 60 riteņbraucējas.

Sieviešu elite:

1. Līna Svarinska, Servetto, 02:32:32

2. Dana Rožlapa, Train2win, +00:00:00

3. Lija Laizāne, Eneicat, +00:04:50

Juniores:

1. Evelīna Ermane-Marčenko, ZZK, 02:27:37

2. Kitija Siltumēna, Dobeles SS, +00:04:06

3. Laura Belohvoščika, RRS, +00:04:06

Amatieru 19 – 35 grupa:

1. Anita Antone, Latvian Cycling girls, 02:34:53

2. Krista Pūcīte, Latvian Cycling girls, +00:01:36

3. Sindija Skangale, Latvian Cycling girls, +00:01:36

Amatieru 36+ grupa:

1. Zane Kalverša-Ķeņģe, 02:36:07

Par godalgām sacentās arī Master 50 – 64 grupu braucēji. Pirmās trīs vietas Baltijas čempionātā aizņēma igauņi, bet labākais no Latvijas bija smiltenietis Agnis Apse, kuram zelts Latvijas čempionātā un ceturtā vieta Baltijas vērtējumā.

M50 -54:

1. Agnis Apse, Velolifestyle/ Smiltenes BJSS, 01:50:50

2. Egons Rozenfelds, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:00:48

3. Rotislavs Stapjaks, Velo+ Bottari Baltic, +00:03:09

M55 – 59:

1. Igors Račkovs, Velo+ Bottari Baltic, 01:54:00

2. Didzis Zālītis, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:00:08

3. Sergejs Rodionovs, Ādaži Velo, +00:04:31

Latvijas un Baltijas čempionātu šosejas riteņbraukšanā organizēja visu trīs Baltijas valstu riteņbraukšanas federācijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi