Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šo svētdien Latvijas riteņbraukšanas klasika: Cēsis – Valmiera

Svētdien, 10. oktobrī, ar riteņbraukšanas klasiku: Cēsis – Valmiera posmu turpināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona. Iepriekšējā pieteikšanās gaidāmajam posmam iespējama mājaslapā velo.lv, vēsta rīkotāji.

Posms: Cēsis – Valmiera Latvijas riteņbraukšanā kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu jau no kalnu riteņbraukšanas maratona pirmsākumiem mūsu valstī šī gadsimta sākumā. Sacensību trase ar nelielām izmaiņām ir saglabājusies ļoti līdzīga jau teju 20 garumā. Distance ved pa gleznainām Gaujas Nacionālā parka takām, kā arī platākiem grants un asfalta seguma ceļiem. Cēsis – Valmiera trase ir lieliska piemērota riteņbraukšanas iesācējiem, jo trase ir bez daudz izteiktiem kāpumiem, vai ļoti tehniskām vietām. Tā ir ļoti ātra un dinamiska.

Sacensību centrs atradīsies Cēsīs esošajā Vienības laukumā. Tieši tur pulksten 10:30 tiks dots starta šāviens “Maxima” bērnu braucieniem. Mazākie pedāļu minēji distancē dosies bez sacensību elementa, saņemot balviņas no atbalstītājiem, kamēr lielāki puiši un meitenes jau piedalīsies sacensībās, cīnoties par vietu uz goda pjedestāla. Arī šeit pie gardām balviņām tiks ikviens.

Pulksten 12:00 Cēsīs esošajā Birzes un Lenču ielu krustojumā tiks dots starta šāviens 46,2 kilometru garajam “Toyota” braucienam. Gaidāmā trase būs ļoti ātra, sportistiem finišu pie Svētā Sīmaņa baznīcas, Valmierā sasniedzot jau ap pulksten 13:20. Galvenie favorīti par uzvaru būs – Māris Bogdanovičs, Andžs Flaksis, Alekss Krasts un nesen kā no pasaules čempionātā atgriezušais Latvijas čempions MTB maratonā Oskars Muižnieks. Dāmām galvenā intriga būs par to, vai Latvijas čempionei Beatei Kovgerei izdosies pārspēt daudzkārtējo valsts čempioni Leldi Ardavu.

Pulksten 12:15 Cēsu Vienības laukumā notiks dalībnieku pulcēšanās kopīgam braucienam uz “Mammadaba” veselības brauciena starta vietu. Šīs distances dalībniekiem starts tiks dots pulksten 12:45 uz Rāmnieku tilta. Uz starta redzēsim ne tikai dabas baudītājus, bet arī azartisko zēnu un meiteņu grupu sportistus.

Dienas centrālais starts tiks dots pulksten 13:15, kad Birzes un Lenču ielu krustojumā izveidotajā starta zonā startēs “Lielbāta” Tautas brauciena dalībnieki, veicot 41,3 kilometru garu un aizraujošu distanci. Līdz šim aizvadītajos četros posmos bijuši dažādi uzvarētāji, tādēļ arī šajā etapā vienu izteiktu favorītu izcelt būtu grūti.  

Pieteikšanās Cēsis – Valmiera posmam iespējama mājaslapā velo.lv. Tur ērti pieejamas arī distanču kartes, GPX faili un programma. Posma norisi atbalsta Cēsu un Valmieras novadu pašvaldības.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi