Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trīs latvieši svētdien Dienvidāfrikā uzsāks leģendārās MTB sacensības Cape Epic

Svētdien Dienvidāfrikā sāksies pasaulē prestižākās MTB daudzdienu sacensības – Cape Epic. Pirmo gadu vērienīgajā notikumā startēs uzreiz trīs Latvijas sportisti – Mārtiņš Blūms, kā arī Miandum Cycling team pašmāju komandas pārstāvji Atis Vidovskis un Māris Vancevičs. Sacensībās iekļauts prologs, kam sekos septiņi etapi, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Cape Epic” tā dalībnieku sastāva un sacensību vērienīguma dēļ pelnīti uzskata par pašām prestižākajām MTB daudzdienu sacensībām pasaulē. Sacensības notiek pāru formātā, tādējādi izšķiroša loma cīņā par rezultātu ir sekmīgai sadarbībai. Pirmie latvieši “Cape Epic” bija Mārtiņš Lejiņš un Mārtiņš Flaksis, kuri sekmīgi sasniedza finišu 2017. gada sacensībās. Pērn startēja un sekmīgi finišēja arī Jānis Vanags un Ingus Ozolants.

Šajā gadā Latvijas līdzjutēji aicināti sekot līdzi uzreiz trijiem mūsu valsts riteņbraucējiem. Par visaugstākajām vietām cīnīties  gatavs būs Mārtiņš Blūms, kurš startēs vienā pārī ar savu komandas biedru no “CST Bafang” komandas Sebastianu Karstensenu. Abi kopā jau šogad triumfēja Spānijā notiekošajā “Costa Blanca MTB” daudzdienu sacensībās, bet pērnā gada izskaņā guva piekto vietu arī “Brasil Ride” kopvērtējumā. Galveno konkurentu vidū jāizceļ – Jaroslavs Kulhāvijs un Saumels Gazē, Albans Lakata un Karls Plats, Henrike Avančini un Manuels Fumics, Nino Šurters un Larss Forsters, kā arī citi augstākā līmeņa braucēji.

Debiju šajā leģendārajā daudzdienu sacīkstē piedzīvos arī Māris Vancevičs un Atis Vidovskis, kuri pārstāv “Miandum Cycling team” vienību. Abiem vīriem galvenais uzdevums šeit būs sekmīgi sasniegt finišu, kā arī pacīnīties par citiem personīgajiem mērķiem.

“Cape Epic” svētdien sāksies ar 21 kilometru garo prologu. Turpinājumā gaidāmi septiņi posmi. Kopējais garums sasniegs 624 kilometrus. Visvairāk augstuma metru sportistiem būs jāpievar piektajā posmā, kur uz 100 kilometru garo distanci gaidāmi 2850 augstuma metri. Garākais posms būs otrais. Tajā tiks veikta 11 kilometru gara distance.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi