Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vienības velobraucienā piedalīsies arī vairāki savulaik lielus panākumus guvuši riteņbraucēji

Tradicionālajā Vienības velobraucienā, kas šogad norisināsies 2.septembrī, piedalīsies arī vairāki savulaik lielus panākumus augstākā līmeņa sacensībās guvuši riteņbraucēji, ceturtdien notikušajā velobrauciena prezentācijā žurnālistus informēja sacensību rīkotājs Igo Japiņš.

Vienības velobrauciens šogad norisināsies jau 28.reizi.

"Nedēļa pirms Vienības velobrauciena būs kā Latvijas riteņbraukšanas nedēļa, kas iesāksies ar Baltic Chain Tour velobraucienu. Tāpat notiks Latvijas junioru brauciens un pēc tam norisināsies Vienības brauciens," preses konferencē sacīja Japiņš. "Daļa no brauciena vīsies pa Gaujas nacionālo parku. Tāpat arī šogad būs retro brauciens ar dažādiem pieturas punktiem."

Sacensību rīkotājs atklāja, ka Vienības braucienā ieradīsies Plankērtu ģimene no Beļģijas, kuras pārstāvis Villijs Plankērts 1966.gadā izcīnīja prestižā Tour de France velobrauciena labākā sprintera zaļo krekliņu, togad uzvarot arī divos "lielās tūres" etapos. Tāpat dalībnieku vidū būs prestižā vienas dienas velobrauciena Parīze-Rubē 1989.gada uzvarētājs Žans Marī Vampers no Beļģijas.

Savukārt VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš uzsvēra, ka Vienības velobrauciens katru reizi mainās un kļūst arvien labāks.

"Esam priecīgi būt kopā, un to darīsim arī turpmāk. Lielākā izšķiršanās mūsu darbiniekiem ir, kuru distanci izvēlēties. Šis jebkuram kolektīvam ir lielisks saliedēšanās pasākums," norādīja Bērziņš.

Organizatori arī informēja, ka Vienības brauciena dalībnieki varēs laimēt kalnu velosipēdu. Tāpat dalībnieki brauks garām arī atjaunotajam Siguldas pilsētas kultūras namam, kā arī kamaniņu trasei, Aerodium tunelim un atjaunotajam Siguldas tiltam.

Tikmēr viens no vadošajiem Latvijas riteņbraucējiem Emīls Liepiņš sacīja, ka Vienības brauciens ir riteņbraukšanas kopā sanākšanas svētki.

"Lielākie šie sporta veida svētki Latvijā. Katram, kurš pārvietojas ar velo, ir jāpiedalās tajā," bilda Liepiņš, kurš šosezon pārstāv profesionālā kontinentālā līmeņa komandu One Pro, bet pagājušajā nedēļā ieņēma 19.vietu Eiropas čempionātā grupas braucienā.

Savukārt Toms Alsbergs, kurš tiek uzskatīts par Latvijas fiksīšu karali, sacīja, ka jau ir iemēģinājis trasi.

"Pirms divām nedēļām treneris mani aizsūtīja ar fiksīti uz Siguldu, izbraukt kalnu. Bija ok, šurpu turpu astoņas reizes.

Cilvēkiem pēdējos gados ir tendence iegādāties nopietnus agregātus ne tikai pilsētai, bet arī sacensībām. Vienības velobrauciens ir lieliska iespēja, kur gūt adrenalīnu un vēlmi piedalīties sacensībās," klāstīja Alsbergs

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens pirmo reizi notika 1936.gadā, bet trīs gadus vēlāk tas pulcēja jau 6226 riteņbraucējus. 1995.gadā, pateicoties arī toreizējā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešam atbalstam, velobrauciens tika atjaunots, un 2015.gadā pietrūka vien 100 riteņbraucēju, lai dalībnieku skaits pārsniegtu 1939.gada rekordu.

Pērn šīs sacensības kopumā pulcēja ap 5500 dalībnieku, turklāt tajā pirmo reizi tika iekļauta retro velotūrisma distance. Sporta šosejas braucienā uzvaru izcīnīja Deins Kaņepējs un Viktorija Sipoviča, bet MTB distancē triumfēja Andris Vosekalns un Lāsma Ozola.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi