Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Arī Nadals un Vozņacka sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu

Arī spāņu tenisists Rafaels Nadals un pagājušā gada čempione Karolīna Vozņacka no Dānijas trešdien sasniedza sezonas pirmā Grand Slam turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - trešo kārtu.

Pasaules ranga otrās vietas īpašnieks Nadals otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja planētas 48.numuru Metjū Ebdenu no Austrālijas.

Karjeras laikā 17 Grand Slam titulus ieguvušais Nadals šajā turnīrā līdz šim vienīgo reizi uzvarējis 2009.gadā.

"Aizvadīju labu maču un esmu apmierināts ar to, kā servēju," gandarīts pēc uzvaras bija Nadals, kurš iepriekšējo sezonu traumas dēļ bija spiests noslēgt priekšlaicīgi.

Vēl vīriešu turnīrā nākamo kārtu sasniedzis ar desmito numuru izliktais Karens Hačanovs no Krievijas, kurš ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-3 pārliecinoši pārspēja japāni Jošihito Nišioku (ATP 69.).

Tikmēr sieviešu turnīrā pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Vozņacka ar 6-1, 6-3 viegli uzvarēja Juhannu Lāšoni no Zviedrijas, kura ir planētas 77.rakete.

Pasaules trešais numurs Vozņacka cenšas kļūt par pirmo tenisisti kopš 2013.gada, kura Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējusi divus gadus pēc kārtas.

Tālāk tikusi arī WTA ranga otrās vietas īpašniece Angelika Kerbere no Vācijas, kura otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-3 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo brazīlieti Beatrīsu Hadadu Maju (WTA 195.).

Kerbere Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2016.gadā.

Nākamo kārtu sasniegusi arī pasaules ranga sestajā vietā esošā čehiete Petra Kvitova, kura ar 6-1, 6-3 sagrāva rumānieti Iribu Begu (WTA 70.).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka zaudējumu otrajā kārtā trešdien cieta ar piekto numuru izliktais Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons - pasaules ranga sestais numurs ar rezultātu 6-4, 4-6, 4-6, 5-7 piekāpās amerikānim Frensisam Tiafo, kurš ir planētas 39.rakete.

Tiesa, pagājušā gada Vimbldonas čempionāta finālists Andersons šajā cīņā saskārās par elkoņa problēmām, kā rezultātā viņam radās lielas grūtības sacensties ar Tiafo spēku.

Šī ir pirmā reize, kad Tiafo sasniedzis Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Savukārt nākamo kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā trešdien sasniedza pagājušā gada finālists Marins Čiličs no Horvātijas, kurš turnīrā izlikts ar sesto numuru.

Otrās kārtas mačā vairāk nekā trīsarpus stundu ilgā duelī horvāts ar 7-5, 6-7 (9:11), 6-4, 6-4 pieveica amerikāni Makenziju Makdonaldu, kurš ir planētas 81.rakete.

Tiesa, pēdējā laikā kādreizējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Čiličs cīnās ar ceļgala traumu, turklāt pats tenisists uzsvēra, ka šobrīd nav optimālā gatavībā.

Trešajā kārtā iekļuvis arī Šveices leģenda Rodžers Federers, kurš otrajā kārtā ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:3), 6-3 uzveica britu Danielu Evansu (ATP 189.)

Pasaules trešais numurs Federers ir pašreizējais Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs, bet šajā turnīrā viņš kopumā triumfējis jau sešas reizes.

Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu sasniedzis arī ar 14.numuru izliktais grieķu talants Stefans Cicips, kurš otrās kārtas cīņā ar 6-3, 2-6, 6-2, 7-5 pārspēja serbu Viktoru Troicki.

Tikmēr sieviešu turnīrā otro kārtu nav pārvarējusi pasaules devītā rakete Kiki Bertensa no Nīderlandes, kura trešdien ar 6-3, 3-6, 3-6 atzina krievietes Anastasijas Pavļučenkovas pārākumu (WTA 44.).

Pagājušajā sezonā Bertensa uzvarēja trīs turnīros, bet jaunajā sezonā pagaidām cerības vēl nav attaisnojusi.

Vēl vienā otrās kārtas mačā uzvaru guva amerikāniete Sloeina Stīvensa, kura ir planētas piektais numurs. Viņa ar rezultātu 6-3, 6-1 droši uzvarēja ungārieti Tīmeu Babošu, kura pasaules rangā atrodama 66.vietā.

Vēl 2013.gadā Stīvensa šajā turnīrā negaidīti sasniedza pusfinālu, tomēr 2015., 2016. un 2018.gadā cieta neveiksmes jau pirmajā kārtā.

Tikmēr Austrālijas atklāto čempionātu noslēgusi ar 20.numuru izliktā igauniete Anete Kontaveita, kura otrās kārtas duelī ar 3-6, 3-6 piekāpās baltkrievietei Aļaksandrai Sasnovičai (WTA 31.).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmo kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā nepārvarēja Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis, kamēr tas izdevās Anastasijai Sevastovai, kura ceturtdien otrajā kārtā sacentīsies pret kanādieti Bjanku Andresku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi