Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī Ostapenko Dubaijā apstājas otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Dubaijas WTA 1000 raudzes turnīra otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumu.

Ostapenko (WTA 51.) otrās kārtas spēlē ar 3-6, 1-6 zaudēja Barborai Krejčikovai no Čehijas (WTA 63.). 

Latvijas tenisiste jau pirmā seta ievadā zaudēja savu servi, bet brīdi vēlāk neatguva zaudēto un nonāca iedzinējos ar 0-3. Piektajā geimā Ostapenko izdevās atņemt Krejčikovai servi, bet jau nākamajā izspēlē čehiete vēlreiz panāca divu geimu pārsvaru 4-2. Līdz šim brīdim emocijas bija sakrājušās Ostapenko, kura to nevairījās arī paziņot vokāli. Nākamajos geimos viņai neizdevās atņemt Krejčikovai servi, kā rezultātā setā piedzīvots zaudējums ar 3-6.

Otrā seta sākumā Ostapenko atkal zaudēja servi, bet Krejčikova īsi pēc tam nospēlēja pacietīgi, neļaujot Latvijas tenisistei atgūties. Otrajā geimā četras reizes bija neizšķirts līdz čehiete ar precīzām servēm nokārtoja uzvaru. Šajā izspēlē Krejčikova arī reizi vēlējās pārbaudīt bumbiņas nokrišanas patieso vietu, bet, kad Ostapenko centās palīdzēt, pretiniece atbildēja visai asā tembrā. Iepriekš Ostapenko vairākkārt centās apelēt tiesnešu lēmumus par autiem.

Krejčikova uzņemto tempu nemazināja un arī atņēma Ostapenko otro servi, bet brīdi vēlāk jau izvirzījās vadībā ar 4-0. Sestajā geimā Ostapenko neizmantoja divas iespējas, lai panāktu 2-4, bet nākamajā izspēlē ātri zaudēja savu serves geimu un piedzīvoja neveiksmi ar 3-6, 1-6.

Dalība turnīra otrajā kārtā Ostapenko ļāva nopelnīt 60 WTA ranga punktus.

Pirmdien Ostapenko pirmajā kārtā ar ar 6-3, 6-3 uzvarēja rumānieti Patrīciju Mariju Tigu (WTA 61.), bet Krejčikova ar ar 6-2, 7-6 (7:4) pieveica sacensību 16.numuru Mariju Sakari no Grieķijas (WTA 25.).

Latvijas tenisiste aizvadītajā nedēļā Dohas "WTA 500" vienspēļu turnīra otrajā kārtā 2-6, 5-7 piedzīvoja zaudējumu pret amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 58.). Ostapenko uz Dohu devās no Latvijas, kur bija atgriezusies pēc zaudējuma Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Iepriekš viņa Melburnā "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā izstājās trešajā kārtā.

Krejčikova pirms dalības Dubaijas turnīrā šosezon startēja trīs sacensībās. Veiksmīgākais izrādījās "Grampians WTA 700" turnīrs, kurā viņa ceturtdaļfinālā ar 6-7 (5:7), 4-6 atzina Dženiferas Breidijas no ASV pārākumu.

Ostapenko šosezon astoņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, bet Krejčikovai deviņos mačos ir pieci panākumi.

Pirms diviem gadiem Ostapenko Dubaijas turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 0-6 piekāpās amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā. Krejčikova WTA vienspēļu turnīros vēl nav uzvarējusi.

Svētdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku uzvarēja dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā. Viņas ar 4-6, 6-4, 10:8 atspēlējās pret šveicietes Belindas Benčičas un čehietes Lucijes Hradeckas duetu.

Otrajā kārtā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar Lauru Zīgemundi no Vācijas ar krievieti Veru Zvonarjovu.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko ar Kičenoku nopelnīja 105 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīra otrajā kārtā piekāpās sacensību otrajai raketei čehietei Karolīnai Plīškovai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 55.vietu, piekāpās Plīškovai (WTA 6.) ar 3-6, 7-6 (7:5), 2-6.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina, kura WTA rangā ieņem piekto vietu un kas svētdien izteicās, ka samazinātās prēmiju naudas turnīros viņu neiedvesmo spēlēt.

Sacensības Dubaijā uz cietā seguma notiks no 7. līdz 13.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi