Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī Ostapenko izkrīt Uhaņas turnīra pirmajā kārtā

Arī Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko, tāpat kā Anastasija Sevastova, pirmdien piedzīvoja zaudējumu jau Uhaņas WTA Premier turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā. Ostapenko, kura pasaules rangā pašlaik atrodas 12. vietā, ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās Austrāliju pārstāvošajai Darjai Gavrilovai, kura ir planētas 33. rakete. Par dalību pirmajā kārtā Ostapenko ieguva vienu WTA ranga punktu.

Gavrilova pirmajā setā divreiz nobreikoja Ostapenko, kamēr pati ne reizi nezaudēja savu servi. Tikmēr otro setu Ostapenko sāka veiksmīgi, uzvarot pirmos trīs geimus pēc kārtas. Pēc daudzsološā sākuma sekoja divas neveiksmes, taču pēc nākamā geima rezultāts bija 4-2 Latvijas sportistes labā. Tomēr Gavrilova atguvās un uzvarēja nākamajos četros geimos pēc kārtas, sarūgtinot savu pretinieci.

Abas tenisistes aizvadīja pirmo savstarpējo maču. Otrajā kārtā Gavrilova sacentīsies ar čehieti Barboru Strīcovu (WTA 25.) vai francūzieti Alizē Kornē (WTA 34.).

Ostapenko vēl tikai piektdien cieta zaudējumu Seulas WTA International sērijas turnīra otrajā, bet pērn viņa šajā turnīrā uzvarēja. Šosezon Latvijas tenisiste nav izcīnījusi nevienu titulu, tomēr viņa aizkļuva līdz finālam Maiami WTA Premier sacensībās, kā arī pusfinālam prestižajā Vimbldonas čempionātā. Tāpat viņas kontā ir ceturtdaļfināli Sanktpēterburgā, Štutgartē, Romā un Īstbornā.

Tiesa, Ostapenko sniegumu vēl joprojām raksturo nestabilitāte, jo šosezon viņa jau astoņas reizes piedzīvojusi zaudējumus turnīru pirmajos mačos. 

Tikmēr Gavrilovai bija veiksmīgs šīs sezonas sākums, kur viņa sasniedza pusfinālus divos no pirmajiem trim gada turnīriem, bet pēc tam gan klājies krietni pieticīgāk - nevienā no sacensībām nav sasniegts pat ceturtdaļfināls. Savas karjeras laikā Gavrilova izcīnījusi vienu WTA titulu, kas iegūts pagājušā gada augustā Ņūheivenas WTA Premier. Trīs no četriem viņas WTA raudzes fināliem bija pagājušajā gadā, kas tādējādi ļāva sasniegt arī vēl nebijušus augstumus pasaules rangā - 20. vieta.

Jāatgādina, ka arī Anastasija Sevastova nepārvarēja Uhaņas turnīra pirmo kārtu, pārliecinoši ar 2-6, 3-6 zaudējot Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas.

 

Top komentāri

Miermīlis
M
Neko darīt... Uz dažiem iedarbojas pilnmēness.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi