Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Azarenka un Mertensa pievienojas US Open ceturtdaļfinālistēm

Kādreizējā planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Viktorija Azarenka un Elīze Mertensa pirmdien kļuva par pēdējām divām ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālistēm.

Azarenka, kura WTA rangā ieņem 27.vietu, ceturtajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-1, 6-4 pārspēja čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 26.), kura turnīrā izlikta ar 20.numuru.

2012.  un 2013.gada fināliste Azarenka, kura pirms "US Open" tika pie Ņujorkas WTA "Premier" trofejas, svinējusi deviņas uzvaras pēc kārtas. Baltkrievijas tenisiste ir trešā šī gada "US Open" ceturtdaļfināliste, kura sportā atgriezusies pēc tam, kad kļuvusi par māti.

Par vietu pusfinālā viņa cīnīsies pret ranga 18.numuru Mertensu, kura Ņujorkā izsēta ar 16.numuru. Beļģiete ceturtajā kārtā ar 6-3, 6-3 apspēlēja šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Sofiju Keninu, kura reitingā ir ceturtā un "US Open" bija saņēmusi otro numuru.

Mertensa ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā spēlēs otro gadu pēc kārtas, bet līdz šim labākais sniegums "Grand Slam" turnīros viņai bijis 2018.gadā sasniegtais "Australian Open" pusfināls.

Jau ziņots, ka slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pirmdien sasniedza ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, kurā tiksies ar šī gada turnīra sensāciju Cvetanu Pironkovu.

Viljamsa, kura rangā ieņem astoto vietu un turnīrā izlikta ar trešo numuru, ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-3 pārspēja grieķieti Mariju Sakari, kura rangā ir 22.pozīcijā un "US Open" saņēmusi 15.numuru.

Pirms 13 dienām Sakari trīs setos apturēja Viljamsu Ņujorkas WTA "Premier" turnīra astotdaļfinālā, bet pirmdien amerikāniete revanšējās grieķietei.

Viljamsa "US Open" ceturtdaļfinālu sasniegusi 12.reizi pēc kārtas.

Viljamsas kontā šobrīd ir 23 "Grand Slam" tituli, par vienu mazāk nekā leģendārajai Mārgaretai Kortai. ASV viņa izcīnījusi sešus "Grand Slam" titulus, pēdējo no tiem - 2014.gadā.

Ceturtdaļfinālā viņa tiksies ar Bulgārijas tenisisti Pironkovu, kura aizvada savu pirmo turnīru kopš 2017.gada un līdz ar to rangā nav atrodama. Bulgāriete ceturtajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-7 (5:7), 6-3 uzveica francūzieti Alizē Kornē (WTA 56.).

Pironkova bija spēlējusi 49 "Grand Slam" turnīros pēc kārtas, bet pleca savainojums viņai liedza piedalīties 2017.gada ASV atklātajā čempionātā. Pēc tam nākamā gada aprīlī viņa kļuva par māmiņu un neatgriezās kortā arī turpmākajās divās sezonās.

32 gadus vecajai Bulgārijas tenisistei labākais rezultāts "US Open" bija 2012.gadā sasniegtā ceturtā kārta, bet tagad sperts solis uz priekšu. "Grand Slam" viņa savu augstāko punktu sasniedza 2010.gadā, kad spēlēja Vimbldonas čempionāta pusfinālā.

Viņas kontā ir viens WTA tituls, 2014.gadā Sidnejā triumfējot "Premier" līmeņa sacensībās. Karjeras rekords rangā tika sasniegts pirms desmit gadiem, kad izdevās uzkāpt līdz 31.vietai.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi