Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bārtija negaidīti paziņo par karjeras beigām

Par profesionālās karjeras beigām trešdien negaidīti paziņoja pasaules pirmā rakete tenisā Ešlija Bārtija no Austrālijas.

25 gadus vecā Bārtija, kas ir trīskārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja un patreizējā ranga līdere, trešdien norādīja, ka tenisā savus sapņus ir piepildījusi un jūtas nogurusi.

"Patīkami apzināties, ka šai spēlei esmu atdevusi sevi pilnībā. Esmu laimīga," trešdien paziņoja Bārtija, kura šosezon uzvarējusi visos 11 mačos un izcīnījusi divus titulus, tostarp triumfēja gada pirmajā "Grand Slam" - Austrālijas atklātajā čempionātā. "Zinu, cik daudz darba jāiegulda, lai parādītu labāko ko spēj. Manī vienkārši tā vairs nav."

"Vairs nespēju sevi piespiest nedz fiziski, nedz emocionāli, nedz kā citādi, lai pilnvērtīgi spētu sacensties visaugstākajā līmenī," piebilda 25 gadus vecā sportiste. "Esmu pilnībā iztukšota."

Bārtija ar tenisu sāka nodarboties bērnībā un 15 gadu vecumā kļuva par Vimbldonas junioru čempioni. Trīs gadus vēlāk viņa šokējoši pameta tenisu un pievērsās kriketam, pārstāvot sieviešu komandu Brisbenas "Heat".

Pēc pusotras sezonas Bārtija tomēr atgriezās tenisā un 2019.gadā izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, triumfējot Francijas atklātajā čempionātā. Tāpat viņa kļuva par WTA ranga pirmo numuru, pēc 50 gadu pārtraukuma austrālietei kļūstot par pasaules pirmo raketi.

Pagājušajā sezonā Bārtija triumfēja Vimbldonā, bet šosezon tika pie sava trešā "Grand Slam" titula uzvarot Austrālijas atklātajā čempionātā.

"Mans sapnis bija uzvarēt Vimbldonā. Par to biju domājusi ilgi," atklāja Bārtija. "Es šo sapni piepildīju un pēc turnīra jau runāju ar komandu par iespējamām karjeras beigām."

"Manī palika vēl nedaudz nepiepildītas sajūtas, un tad nāca Austrālijas atklātais čempionāts," norāda tenisiste. "Domāju, ka šis ir lieliskākais veids kā noslēgt karjeru."

Savas karjeras laikā kopumā Bārtija triumfējusi 15 WTA vienspēļu turnīros un balvās nopelnījusi teju 24 miljonus ASV dolāru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi