Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bārtija un Benčiča sasniedz WTA Finals pusfinālu

Pasaules sieviešu tenisa pirmā rakete Ešlija Bārtija no Austrālijas ceturtdien Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā guva otro panākumu sezonas noslēguma turnīrā WTA Finals, garantējot sev vietu pusfinālā, kurā trešdien jau iekļuva ukrainiete Jeļina Svitoļina.

Sarkanās grupas spēlē Bārtija (WTA 1.) ar rezultātu 6-4, 6-2 uzvarēja Petru Kvitovu no Čehijas (WTA 6.), kurai šis turnīrs noslēdzās ar trim zaudējumiem.

Bārtijai šī bija otrā uzvara trijās spēlēs un patlaban viņa ieņem pirmo vietu sarkanajā grupā.

Kvitova trešajā geimā prata divreiz nosargāt savu servi, tomēr to izdarīt neizdevās divas izspēlēs vēlāk. Viena atņemtā serve bija pietiekami, lai Bārtija svinētu uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 6-4. 

Otrajā setā čehiete zaudēja savas pirmās divas serves un drīz vien jau bija iedzinējos ar 0-4, tomēr piektajā geimā izdevās gūt panākumu. Atlikušajās izspēlēs neviena no tenisistēm pretiniecei servi neatņēma, bet Bārtijai bija vajadzīgi trīs mēģinājumi, lai izservētu uzvaru mačā.

"Manuprāt, mans sniegums bija tiešām labs," pēc uzvaras teica Bārtija. "Zināju, ka man jāspēlē agresīvi. Esmu gandarīta, ka man būs vismaz vēl viena iespēja šeit uzspēlēt."

Bārtijai šī ir debija sezonas noslēguma turnīrā, bet Kvitova, kura bija šo sacensību vecākā spēlētāja, reizi triumfējusi, to paveicot 2011.gadā. Viņa arī pērn nespēja izcīnīt uzvaru kādā no "WTA Finals" turnīra spēlēm, bet kopumā Kvitova sezonas nozīmīgākajā turnīrā spēlējusi jau septiņas reizes.

Jau ziņots, ka pleca traumas dēļ no turnīra dalību atsauca japāniete Naomi Osaka, kuru vēlāk aizvietoja Bertensa, kura pirmajā spēlē ar 3-6, 6-3, 6-4  uzveica tieši Bārtiju. Piektdien arī Bertensa traumas dēļ izstājās mača otrajā setā, kurā bija iedzinējos ar 5-7, 0-1 pret šveicieti Belindu Benčiču.

Līdz ar to, arī Benčiča iekļuva pusfinālā, kurā tiksies ar Svitoļinu.

Tikmēr Bārtija tiksies ar Violetās grupas otrās vietas ieguvēju - čehieti Karolīnu Plīškovu vai rumānieti Simonu Halepu. 

Šajā grupā no turnīra izstājusies Bjanka Andresku, kuras vietā apakšgrupas pēdējos maču aizvadīs amerikāniete Sofija Kenina.

Šeņdžeņā notiekošā turnīra pusfinālu sasniegs katras apakšgrupas divas labākās tenisistes.

Šī gada WTA sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja saņems rekordlielu naudas balvu profesionālajā tenisā. Turnīrā uzvarētāja var saņemt līdz pat 4 725 000 ASV dolāru (aptuveni 4 237 000 eiro), ar nosacījumu ja viņa uzvarēs arī visās trīs apakšgrupu spēlēs. 

Ja čempione pirms tam apakšgrupā piedzīvos vienu vai divus zaudējumus, balva būs mazāka, bet tā tik un tā pārsniegs četrus miljonus ASV dolāru. Kopš 2003.gada, kad "WTA Finals" pirmajā fāzē ir grupu turnīrs, turnīru bez zaudējumiem noslēgušas astoņas tenisistes.

WTA sezonas noslēguma kopējais balvu fonds ir dubultots un tas sasniegs 14 miljonus ASV dolāru. Iepriekšējos piecus gadus turnīrs norisinājās Singapūrā, bet šogad tas debitē Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā. 

"WTA Finals" piedalās astoņas sezonas labākās tenisistes. 

Aizpērn Aļona Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma turnīrā. Viņa apakšgrupā uzvarēja vienā no trim spēlēm un pusfinālam nekvalificējās.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja ukrainiete Svitoļina, kura uzvarēja visos mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi