Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bukmeikeru kompliments Latvijas izlasei pirms cīņas pret Krieviju

Latvijas sieviešu tenisa komanda nedēļas nogalē Krievijā aizvadīs Federāciju kausa cīņu pret Krievijas izlasi. Mača likme būs ļoti augsta – uzvarētājas iekļūs Pasaules grupā jeb pasaules 16 labāko izlašu pulkā, kamēr zaudētāja atgriezīsies Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā. Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri pirms cīņas abām izlasēm paredz ļoti līdzīgas iespējas, un jau šāda teikuma esamība ir liels kompliments Latvijas tenisam, salīdzinot to ar četrkārtējo Federāciju kausa čempioni.

Latvijas sieviešu tenisa izlase Pasaules grupā nav spēlējusi kopš tālā 1994. gada. Ilgu laiku Latvijas tenisa līdzjutēji nevarēja pat sapņot par atgriešanos pasaules labāko izlašu kompānijā, taču Anastasija Sevastovas izcili veiksmīgā atgriešanās tenisā un Aļonas Ostapenko pacelšanās visaugstākajā līmenī ļāvusi domāt gan par to, gan vēl augstākiem mērķiem.

Lai sasniegtu šīs sezonas maksimumu, proti, iekļūšanu Pasaules grupā, Latvijai palicis vairs tikai viens šķērslis – Krievijas izlase. Latvija ieguva tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu Pasaules grupā, uzvarot savā grupā Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, toreiz tiekot galā ar Poliju, Turciju un Austriju, kā arī Serbiju. Toreiz arī bija atšķirīgs spēļu formāts, jo ar dueļa uzvarētāja tika noteikta trīs spēlēs, kamēr pret Krieviju jau būs jāaizvada piecu spēļu sērija līdz vienas komandas trim uzvarām.

Latvijas izlase atkal ir pieteikusi savas divas šobrīd spožākās tenisa zvaigznes – Sevastovu un Ostapenko, kurām palīdzēt gatava arī Diāna Marcinkeviča un jaunā Daniela Vismane. Krievijas izlasē šajā turnīrā tās vadošo spēlētāju Marijas Šarapovas un Darjas Kasatkinas nebūs, taču atšķirībā no Latvijas Krievijai pietiek augsta līmeņa aizstājēju. Krievijas izlasē pieteiktas četras WTA ranga pirmā simtnieka tenisistes ar Anastasiju Pavļučenkovu priekšgalā, tāpat sastāvā būs Jekaterina Makarova, Jeļena Vesņina un Natālija Vikļjanceva. Jāpiemin, ka Vesņina un Makarova ir dubultspēļu speciālistes, un šajā kategorijā dala otro vietu WTA rangā.

Spēles tiks aizvadītas tālajā Hantimansijskā, taču aklimatizācijas problēmas droši vien sagaida abu izlašu tenisistes. Cita lieta ir Krievijas izlase ambīcijas šajā turnīrā – četrkārtējā Federāciju kausa uzvarētāja, kuras rekordiste joprojām ir vēlāk Latviju pārstāvošā Larisa Savčenko-Neilande, ārpus Pasaules grupas nav bijusi kopš 1997. gada, taču šoreiz tā izskatās pēc reālas iespējamības.

Betsafe bukmeikeri savās prognozēs Latvijas izlases izredzes vērtē kā praktiski identiskas 32 gadus Pasaules grupā aizvadījušās Krievijas izlases izredzes, Latviju pat liekot nedaudz priekšā. Koeficients uz Latvijas uzvaru noteikts kā 1,88, kamēr Krievijas izlases panākums saņēmis koeficientu 1,90. Un šāda bukmeikeru rēķināšanās ar Latvijas izlases tenisistēm jau pati par sevi ir kā kompliments visam Latvijas sportam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi