Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Deivisa kauss: M.Podžus neizmanto desmit breikbumbas, trīs setos zaudē Rūdam

Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus piektdien Jelgavā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī pret Norvēģiju pirmajā vienspēlē neizmantoja desmit breikbumbas un trīs setos zaudēja talantīgajam Kasperam Rūdam. Latvijas tenisists nepilnas divas stundas ilgušajā cīņā cieta neveiksmi ar 3-6, 1-6, 5-7.

Mājinieki līdz ar to Zemgales Olimpiskajā centrā notiekošajā cīņā nonākuši iedzinējos ar 0-1, taču izlīdzinājumu vēlāk piektdien varēs panākt Latvijas komandas pirmais numurs Miķelis Lībietis, kurš tiksies ar norvēģu otro numuru Viktoru Durasoviču.

Podžum jau cīņas pirmajā geimā nācās atspēlēt trīs breikbumbas, kas viņam izdevās, tomēr trešajā geimā viņš tomēr zaudēja punktu savā servē, bet Rūds pēc tam panāca 3-1 savā labā. Dramatisks bija pirmā seta sestais geims, kurā Podžus izvirzījās vadībā ar 40:0 un ieguva trīs breika iespējas, taču norvēģis tās atspēlēja, kā arī pēc tam izglāba vēl vienu breikbumbu. Nākamajā geimā Podžus savu servi uzvarēja "sausā", tomēr turpinājumā Rūds atspēlēties neļāva, piedevām devītajā geimā pretinieks vēl vienu reizi lauza Podžus servi.

Otrajā setā norvēģim jau piederēja liels pārsvars, panākot 5-0. Tiesa, pirmajā geimā viņš vēlreiz atspēlēja četras breikbumbas, savukārt šī seta goda punktu Podžus, kuram spēle acīmredzami nevedās, guva vien sestajā geimā.

Krietni līdzvērtīgāka cīņa noritēja trešajā setā, kurā abiem tenisistiem izdevās noturēt savu servi. Diemžēl arī te Podžum nesekmējās ar breibumbu realizāciju, jo ceturtajā geimā viņš esot vadībā ar 40:15, neizmantoja divas šādas iespējas.

Savukārt seta un visas spēles liktenis izšķīrās 11.geimā, kurā Rūds ar trešo breikbumbu piekto reizi šajā mačā lauza pretinieka servi, pēc tam nodrošinot sev uzvaru.

M.Podžus pasaules rangā šobrīd atrodas 860.pozīcijā. Pagājušo gadu latvietis noslēdza ar zaudējumiem trijos "Futures" sērijas turnīru pamatsacensību mačos pēc kārtas un rangā atradās 796.pozīcijā. Tik zemu viņš sezonu nebija beidzis jau četrus gadus. Šogad Podžus spēlē nedaudz veiksmīgāk un pagājušajā nedēļā "Futures" sērijas turnīrā Francijā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, turklāt pirmoreiz vairāk nekā divu gadu laikā spēja uzvarēt pirmā trīssimtnieka tenisistu.

Tikmēr vien 18 gadus vecais norvēģu līderis Rūds rangā šonedēļ atrodams 217.pozīcijā, kas ir viņa karjeras rekords. Rūds gada sākumā spēlēja Čennajas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensībās, kur gan zaudēja jau pirmajā mačā, bet pēc tam piedalījās Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijā un izcīnīja divas uzvaras, ciešot neveiksmi vien izšķirošajā kārtā.

Tāpat Rūds pērn septembrī piedalījās Čendu "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensībās, bet arī palika bez uzvarām, tomēr kopumā viņš pērnā gada otrajā pusē rādīja ļoti augstvērtīgu sniegumu.

Ar Latvijas tenisistiem Rūds līdz šim savā karjerā nebija ticies.

Savukārt Lībietis pēc savas pirmās pilnās profesionālās sezonas kļuvis par stabilu Latvijas otro raketi tenisā un šobrīd ATP rangā atrodas 380.vietā, bet iepriekšējā gada novembrī viņš sasniedza 352.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords. Pērno sezonu tenisists noslēdza novembra beigās, kad tikai trešo reizi karjerā spēja uzvarēt "Challenger" līmeņa turnīra spēlē. Kopš tā laika viņš oficiālos mačos nav piedalījies, bet nesen ilgstoši trenējās kopā ar Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi, kurš turpina atlabt no traumas.

Viņa pirmais pretinieks ir 19 gadus vecais serbu izcelsmes spēlētājs Durasovičs, kurš rangā atrodas 630.vietā. Viņš 2015.gada beigās bija rangā pakāpies līdz 452.pozīcijai, bet pērn atkrita nedaudz zemāk. Tāpat Durasovičs karjeras laikā bijis 32.pozīcijā pasaules junioru rangā. Viņš šo gadu iesāka ar trim "Futures" turnīriem Turcijā, kuros kopā guva divas uzvaras.

Arī Durasovičs līdz šim pret Latvijas tenisistiem nav spēlējis, bet pērn novembrī viņš vienā pārī ar Mārtiņu Podžu sacentās "Futures" sacensībās Igaunijā, tomēr abi cieta neveiksmi jau dubultspēļu pirmajā kārtā.

Sestdien gaidāmajai dubultspēlei mājinieki pagaidām pieteikuši Artūru Lazdiņu un Rūdolfu Medni, tomēr paredzams, ka spēlēs abi Latvijas pirmie numuri. Savukārt norvēģi dubultspēlei pieteikuši Rūdu un Durasoviču. Pirms dubultspēles, tāpat kā svētdien plānotajām pēdējām divām vienspēlēm, komandu kapteiņi var veikt izmaiņas pieteikumos.

LETA jau ziņoja, ka Norvēģijas tenisa izlase Jelgavā ieradās ar trīs tās pasaules rangā visaugstāk esošiem sportistiem. Komandā iekļauti arī 17 gadus vecais Sīmens Sunde Bratholms, kurš atrodams ranga 1376.pozīcijā, savukārt 22 gadus vecais Jūakims Bjerke pašlaik pasaules rangā nav, bet karjeras laikā spējis pakāpties līdz 912.pozīcijai.

Tikmēr Lazdiņš šobrīd atrodas pasaules dubultspēļu 1192.pozīcijā, bet vienspēlēs viņš ir 1469.vietā, kamēr Mednis dubultspēļu rangā ir 1290.pozīcijā, savukārt vienspēļu rangā viņš pašlaik ierindojas 1544.vietā.

Latvijas komandā atkal nav Latvijas vīru tenisa līdera Ernesta Gulbja, kurš turpina atlabt no traumas un šo gadu vēl nav sācis.

Latvijas un Norvēģijas tenisisti līdz šim Deivisa kausa izcīņas mačos nav tikušies.

Pēdējos gados Latvijas izlase Deivisa kausa mačus regulāri aizvada reģionos, spēlējot Liepājā, Valmierā un Daugavpilī, bet šoreiz cīņa pirmoreiz notiks Jelgavā.

Latvijas un Norvēģijas pāra uzvarētājs Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrajā kārtā 7.-9.aprīlī tiksies ar Maroku vai Dāniju. Arī zaudētājai par vietas saglabāšanu šajā grupā nāksies spēlēt ar kādu no šīm pretiniecēm. Ja Latvijai pretim stāsies Dānija, cīņa notiks savā laukumā, bet ar Maroku būs jātiekas izbraukumā.

Tikmēr izšķirošās cīņas par vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā notiks 15.-17.septembrī.

Pērn Latvijas tenisisti Deivisa kausā pirmajā kārtā Daugavpilī pieveica Monako, bet otrajā kārtā ar 1-4 izbraukumā piekāpās Baltkrievijai, nekvalificējoties izšķirošajai cīņai par iekļūšanu pirmajā grupā.

Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008., 2010. un 2014.gadā, tomēr nevienu no reizēm nav spējusi tajā noturēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi