Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džokovičs grandu duelī uzvar Nadalu un sasniedz pirmo Grand Slam finālu divu gadu laikā

Titulētais serbu tenisists Novaks Džokovičs sestdien Vimbldonas čempionāta finālā uzvarēja planētas pirmo raketi Rafaelu Nadalu, sasniedzot pirmo Grand Slam finālu teju divu gadu laikā.

Ranga 21.numurs Džokovičs svinēja uzvaru ar rezultātu 6-4, 3-6, 7-6 (11:9), 3-6, 10-8.

Mačs tika iesākts piektdien vakarā, kad tenisisti paspēja aizvadīt trīs setus, pēc kuriem vadībā bija Džokovičs. Sestdien atsākot dueli, Džokovičs ceturto setu zaudēja ar 3-6, bet piektajā guva virsroku ar 10-8.

Kopumā spēle ritēja gandrīz piecarpus stundas.

Trīs no saviem 12 "Grand Slam" vienspēļu tituliem Džokivičs izcīnījis Vimbldonā - 2011., 2014. un 2015.gadā. Iepriekšējo reizi viņš "Grand Slam" titula mačā spēlēja 2016.gada septembrī, kad "US Open" finālā piekāpās Stanam Vavrinkam.

Pēdējos 15 mēnešos Serbijas tenisists mocījies ar savainojumiem, kā dēļ zaudējis ranga līderpozīciju.

Finālā viņš tiksies ar planētas astoto raketi Kevinu Andersonu, kurš pusfinālā sešarpus stundu cīņā ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-7 (5:7), 6-7 (9:11), 6-4, 26-24 pārspēja ranga desmito numuru, amerikāni Džonu Isneru.

Andersona un Isnera mačs ilga sešas stundas un 35 minūtes, kļūstot par otru visu laiku ilgāko spēli "Grand Slam" turnīros. Pirms astoņiem gadiem Isneram un francūzim Nikolā Maī Vimbldonā pirmajā kārtā vajadzēja 11 stundas un piecas minūtes, lai pabeigtu cīņu. Toreiz duelis tika sadalīts pa trim dienām un piektajā setā vairāk nekā astoņās stundās tika aizvadīti 138 geimi, Isneram gūstot virsroku ar 70-68.

Pašlaik 32 gadus vecais Andersons "Grand Slam" turnīra finālā spēlēs otro reizi karjerā. Pērn viņš sasniedza ASV atklātā čempionāta finālu, kurā piekāpās Nadalam.

Andersons kļuvis tikai par otro DĀR tenisistu kurš iekļuvis Vimbldonas čempionāta finālā. 1921.gadā to iespēja Braiens Nortons.

Vimbldonas čempionāts noslēgs svētdien ar vīru finālu. Pērn par čempioni tika kronēts Rodžers Federers, kurš šogad ceturtdaļfinālā piekāpās Andersonam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi