Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džokovičs pārliecinoši pārvar Austrālijas atklātā čempionāta pirmo kārtu

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs pirmdien pārliecinoši pārvarēja Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmo kārtu.

Serbijas tenisists pusotrā stundā ar rezultātu 6-3, 6-1, 6-2 uzveica francūzi Žeremī Šardī (ATP 66.).

Vietējās varasiestādes ļāvušas katru dienu spēles apmeklēt 30 000 skatītājiem, aizpildot vienu trešdaļu no sēdvietām.

"Mana sirds līksmo, redzot, ka stadionos ir līdzjutēji. Pēdējā gada laikā neesmu redzējis tribīnēs tik daudz skatītāju," pēc uzvaras teica Džokovičs, kurš astoņus no saviem 17 "Grand Slam" tituliem izcīnījis tieši Austrālijā.

Otrajā kārtā Džokovičam pretī stāsies amerikānis Fransiss Tjafo (ATP 62.).

Trīs setu uzvaru pirmajā kārtā svinēja arī planētas trešā rakete Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ar 7-6 (7:2), 6-2, 6-4 apspēlēja Kazahstānas tenisistu Mihailu Kukuškinu (ATP 90.). Turpinājumā viņam gaidāms mačs ar vācieti Dominiku Kepferu (ATP 68.).

Citā spēlē ar 17 netveramajām servēm izcēlās kanādietis Milošs Raoničs (ATP 15.), kurš ātri ar 6-3, 6-3, 6-2 uzveica argentīnieti Federiko Koriju (ATP 92.). Tikmēr pērnā gada pusfinālists, ranga septītais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas ar 6-7 (8:10), 7-6 (7:5), 6-3, 6-2 bija pārāks pār amerikāni Markosu Džironu (ATP 73.).

Ar vieglu uzvaru pirmo kārtu pārvarēja arī trīskārtējais "Grand Slam" čempions Stans Vavrinka no Šveices (ATP 18.), kurš ar 6-3, 6-2, 6-4 apspēlēja portugāli Pedru Sousu (ATP 108.).

Savukārt par pārsteigumu parūpējās 21 gadu vecais soms Emīls Rūsuvuori (ATP 86.), kurš savā "Australian Open" debijā ar 3-6, 6-4, 7-5, 3-6, 6-3 uzvarēja ar desmito numuru izlikto francūzi Gaēlu Monfisu (ATP 11.).

Ar grūtībām pirmo kārtu pārvarēja Kanādas tenisists Deniss Šapovalovs (ATP 12.), kurš ar 3-6, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4 uzvarēja talantīgo itāli Janniku Skineru (ATP 36.).

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz 21.februārim. Latvija vīriešu turnīrā nav pārstāvēta, jo Ernests Gulbis janvārī Dohā nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi