Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Favorīte Halepa zaudē setu, tomēr pārvar Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu

Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa trešdien Francijas atklātajā čempionātā atguvās pēc neveiksmīga pirmā seta un izcīnīja uzvaru pirmās kārtas spēlē.

Rumānijas tenisiste ar rezultātu 2-6, 6-1, 6-1 pārspēja amerikānieti Elisoni Riski, kura WTA rangā ir 83.pozīcijā.

Pērnā gada fināliste Halepa, kura titula mačā zaudēja Latvijas zvaigznei Aļonai Ostapenko, pirmajā setā pieļāva 16 nepiespiestās kļūdas.

"Pirmie Grand Slam mači vienmēr ir nervozi. Pēc neveiksmīgā sākuma vairāk kustējos, spēlēju labāk un turēju bumbiņu spēlē," teica Halepa.

Šim pirmās kārtas duelim bija jānotiek otrdien, bet lietus dēļ tas tika pārcelts uz trešdienu. Līdz ar to Halepai jau ceturtdien būs jāaizvada otrās kārtas mačs, kurā pretī stāsies amerikāniete Teilore Taunseda, kura WTA rangā ir 72.pozīcijā.

"Būšu gatavai rītdienas mačam. Lietus dēļ viss var gadīties, tāpēc atliek tikai koncentrēties savam snieguma kortā," pauda Halepa.

Tikmēr trešo kārtu sasniegusi planētas ceturtā rakete Jeļina Svitoļina no Ukrainas, kura ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja slovākieti Viktoriju Kužmovu, kura WTA rangā ir 87.pozīcijā.

Svitoļinai otrajā kārtā būs jātiekas ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura ir ranga 33.numurs.

Trešo kārtu sasniegusi arī planētas astotā spēcīgākā tenisiste Petra Kvitova, čehietei ar rezultātu 6-0, 6-4 apspēlējot spānieti Laru Arruavarrenu, kura WTA rangā ieņem 91.vietu.

Kvitovai cīņā par vietu ceturtajā kārtā pretī stāsies Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita, kura WTA rangā ir 24.pozīcijā. Kontaveita otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-5, 6-2 guva virsroku pār rumānieti Aleksandru Dulgeru, kura rangā atrodama 159.vietā.

Savukārt otrajā kārtā apstājusies Ostapenko pirmajā duelī uzveikusī ukrainiete Katerina Kozlova, kura ir ranga 67.vietā. Viņa otrajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:4), 4-6, 4-6 piekāpās čehietei Kateržinai Sinjakovai, kura rangā atrodama 54.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā kārtā apstājās pērnā gada čempione Ostapenko, kā arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi