Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Federers 17.gadu pēc kārtas sasniedz Vimbldonas čempionāta otro kārtu

Par spīti vājam sākumam, Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers otrdien 17.gadu pēc kārtas sasniedza prestižā Vimbldonas čempionāta otro kārtu.

Astoņas reizes par Vimbldonas čempionu kļuvušais Federers pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-1, 6-2, 6-2 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisistu Loidu Herisu, kurš ir planētas 86.numurs un kurš debitēja šo sacensību pamatturnīros.

Pēc sekmīga sākuma, kurā tika uzvarēts ar 6-3, Heriss nespēja izmantot situāciju un pacīnīties par uzvaru, turklāt viņu piemeklēja arī veselības likstas.

"Spēles sākumā man neklājās viegli, kājas bija smagas un bumbiņa nelidoja, kur vēlējos," tikmēr skaidroja ATP ranga trešās vietas īpašnieks Federers. "Savukārt Herisam padevās labi sitieni, situācijai attīstoties strauji, tāpēc pirmo pusotru setu biju nervozs."

Vīriešu turnīrā otro kārtu sasniedzis arī pasaules otrais numurs Rafaels Nadals no Spānijas. Viņš savā pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-1, 6-3 sagrāva kvalifikāciju pārvarējušo japāni Juiči Sugitu (ATP 274.).

Otrajā kārtā Nadals tiksies ar austrālieti Niku Kiri (ATP 43.), kurš pats smagā pirmās kārtas cīņā ar 7-6 (7:4), 3-6, 7-6 (12:10), 0-6, 6-1 pieveica tautieti Džordanu Tompsonu (ATP 44.).

Nadala un Kira attiecības netiek raksturotas kā tās siltākās, turklāt spānis iepriekš norādīja, ka austrālietim trūkstot cieņas pret citiem tenisistiem, tāpēc abu duelis tiek sagaidīts ar lielāku ažiotāžu nekā parasti otrajās kārtās ierasts.

Vēl vīriešu turnīrā otrdien zaudējumu piedzīvoja pasaules ranga ceturtais numurs Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ar 76 (7:4), 6-7 (1:7), 3-6, 0-6 piekāpās amerikānim Semam Kverijam (ATP 65.) ASV tenisists vēl pirms diviem gadiem spēlēja Vimbldonas pusfinālā.

Savukārt pirmo kārtu tikmēr pārvarējis pasaules septītais numurs Kei Nišikori no Japānas, kurš ar 6-4, 7-6 (7:3), 6-4 pieveica brazīlieti Tjagu Monteiru (ATP 113.).

Tikmēr ļoti ātri pirmo kārtu pārvarējis pazīstamais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga. Pasaules ranga 72.vietas īpašnieks turnīra pirmajā mačā vien 58 minūšu laikā ar 6-2, 6-1, 6-4 pieveica Bernardu Tomiču no Austrālijas (ATP 96.). Šī spēle kļuva par laika ziņā īsāko vīriešu vienspēlēs kopš 2004.gada.

Citviet negaidītu uzvaru Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā otrdien guva lietuviešu tenisists Ričards Beraņķis (ATP 77.), kurš ar 7-6 (7:0), 6-4, 6-3 apspēlēja sacensību 29.numuru Denisu Šapovalovu no Kanādas.

Savukārt sieviešu turnīrā otrdien uzvaru pirmajā kārtā guva pasaules sestais numurs Petra Kvitova no Čehijas, kura ar 6-4, 6-2 apspēlēja tunisieti Onsu Žabēru (WTA 56.)

Kvitova par Vimbldonas čempioni kļuvusi 2011. un 2014.gadā.

Panākumu pirmajā kārtā izcīnīja arī titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura Vimbldonā uzvarējusi septiņas reizes, bet iepriekšējo reizi tas izdevās 2016.gadā. Pirmajā kārtā pasaules desmitā rakete ar 6-2, 7-5 apspēlēja itālieti Džūliju Gato-Montikoni (WTA 161.)

Tikmēr vilšanos otrdien piedzīvoja slavenā krieviete Marija Šarapova (WTA 80.), kura cīņā pret francūzieti Paulīni Parmentjē (WTA 88.) trešajā setā traumas dēļ nepabeidza spēli, rezultātam esot 0-5.

Pēc pirmajiem diviem setiem rezultāts bija 6-4, 6-7 (4:6). Šarapova Vimbldonas čempionātā triumfēja tālajā 2004.gadā.

Neveiksmi pirmajā kārtā piedzīvoja arī 2017.gada Vimbldonas čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas (WTA 27.), kura negaidīti pārliecinoši ar 4-6, 4-6 atzina brazīlietes Beatrīsas Hadadas Majas (WTA 121.) pārākumu.

Otro kārtu otrdien sasniedza arī pasaules ceturtā rakete Kiki Bertensa no Nīderlandes, kura ar 6-3, 6-2 pārliecinoši apspēlēja Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu (WTA 98.).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija otrdien ar uzvaru sāka savu pirmo Grand Slam turnīru, būdama pasaules ranga līdere.

Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mačā Bārtija viegli ar 6-4, 6-2 ķīnieti Saisai Dženu, kura WTA rangā atrodas 44.vietā.

Bārtija, kurai ir 23 gadi, šobrīd ir ceļā uz to, lai pirmo reizi kopš 2015.gada kāda no tenisistēm uzvarētu gan Francijas atklātajā čempionātā, gan Vimbldonā. To kā pēdējā paveikusi amerikāniete Serēna Viljamsa. Par pasaules ranga līderi austrāliete kļuva jūnijā.

Sieviešu turnīra otro kārtu sasniegusi arī pagājušā gada Vimbldonas čempione Angelika Kerbere no Vācijas, kura pasaules rangā atrodas piektajā vietā. Pirmās kārtas cīņā viņa ar 6-4, 6-3 apspēlēja citu Vācijas tenisisti Tatjanu Mariju.

Pērn finālā Kerbere pieveica titulēto Viljamsu, tiekot pie savas trešās "Grand Slam" trofejas karjerā.

Tālāk Vimbldonā tikusi arī amerikāniete Sloeina Stīvensa. Pasaules devītā rakete pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-4 apspēlēja Šveices tenisisti Tīmeu Bačinski (WTA 91.).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otro kārtu sasniegusi arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis piedzīvoja neveiksmes jau pirmajā mačā.

papildināta visa ziņa 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi