Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Federers atsauc dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs ceļgala traumas dēļ

Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers otrdien paziņoja nepiedalīšanos Tokijas olimpiskajās spēlēs ceļgala traumas dēļ.

Divdesmitkārtējais "Grand Slam" turnīru čempions pagājušajā nedēļā Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās polim Hubertam Hurkačam.

39 gadus vecajam Federeram, kurš savā karjerā nav izcīnījis olimpisko spēļu zelta medaļu vienspēlē, 2020.gadā tika veiktas divas labā ceļa operācijas.

"Zāliena seguma sezonas laikā ceļgalam diemžēl kļuva sliktāk, un esmu pieņēmis lēmumu, ka man jāizstājas no Tokijas olimpiskajām spēlēm," Federers saka paziņojumā sociālajos tīklos.

Tenisa sacensības Japānā sāksies nākamajā dienā pēc atklāšanas ceremonijas - 24.jūlijā.

Federers, kuram nākamajā mēnesī aprit 40 gadi, pēc ceturtās kārtas sasniegšanas izstājās no Francijas atklātā čempionāta, cerot, ka būs vesels Vimbldonā.

Ceļā līdz Vimbldonas ceturtdaļfinālam viņš brīžiem sāka demonstrēt savu labāko spēli, taču zaudēja Hurkačam ar 3-6, 6-7 (4:7), 0-6.

Šī sakāve izraisīja fanu un tenisa speciālistu spekulācijas par tēmu, vai astoņkārtējais Vimbldonas turnīra uzvarētājs beigs karjeru, Federeram sakot, ka viņš "nezina", vai viņš vēl spēlēs Vimbldonā.

Tomēr otrdien bijušais pasaules pirmais numurs sacīja, ka cer atgriezties ATP tūrē šovasar.

"Jau esmu uzsācis rehabilitāciju, cerot atgriezties tūrē šovasar," viņš piebilda. "Novēlu veiksmi Tokijā visai Šveices komandai, un no tālienes cītīgi sekošu komandas sekmēm."

Federers nav pirmais tenisists, kurš atteicies no dalības olimpisko spēļu tenisa turnīrā. Spānis Rafaels Nadals, amerikāniete Serēna Viljamsa un austrietis Dominiks Tīms Tokijā nespēlēs, kamēr tikko kronētais Vimbldonas čempions pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs izredzes spēlēt Tokijā vērtē kā "50 pret 50".

Covid-19 pandēmija ir smagi ietekmējusi spēles, kuras vispirms tika atliktas par gadu un tagad notiks bez skatītājiem un ar stingriem veselības ierobežojumiem.

Olimpisko spēļu vienspēļu turnīra uzvarētāja tituls ir vienīgā lielā trofeja, kuras Federeram vēl nav. Viņam ir karjeras "Grand Slam" un sešas uzvaras ATP sezonas noslēguma finālā.

2000.gadā Sidnejā viņš zaudēja pusfinālā un 2012.gada finālā viņu pārspēja brits Endijs Marejs, kas bija tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Vimbldonas finālā brits tajā pašā Centrālajā laukumā tika sakauts.

Federera kontā ir pirms 13 gadiem Pekinā kopā ar Stanislasu Vavrinku izcīnītā uzvara dubultspēlē.

Šveicietis jaunākajā ATP rangā pēc Vimbldonas ir noslīdējis uz devīto vietu, kas ir zemākā pozīcija kopš 2017.gada marta.

Olimpiskās spēles Tokijā plānotas no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi