Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Federers kārtējo reizi salauž Berdiha pretestību un sasniedz pusfinālu Melburnā

Planētas otrā rakete vīriešu tenisā Rodžers Federers no Šveices trešdien iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā, kur tiksies ar talantīgo Dienvidkorejas tenisistu Hjonu Čunu.

Pērnā gada turnīra uzvarētājs Federers ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7:1), 6-3, 6-4 pārspēja čehu Tomāšu Berdihu, kurš ATP rangā ieņem 20.vietu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā bija izlikts ar 19.numuru.

Berdihs Federeram izteiktu pretestību izrādīja tikai pirmajā setā, kura pirmajos 12 geimos atspēlēja divas setbumbas. Uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā, kurā pārāks ar 7:1 bija šveicietis. Otrajā setā Federers vienreiz lauza pretinieka servi un uzvarēja ar 6-3, bet otrajā setā uz čeha breiku atbildēja ar diviem, gūstot virsroku ar 6-4.

Federers šosezon ir uzvarējis visās deviņās spēlēs, jo pirms tam guva četrus panākumus Hopmena kausa izcīņā, bet tagad izcīnījis piecas uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā, ņemot vērā arī pērnā gada turnīru, viņš nav zaudējis jau 12 mačos pēc kārtas. Savukārt karjeras laikā šajā turnīrā viņš uzvarējis jau 92 spēlēs, kas viņam jauns rekords, jo par vienu uzvarētu dueli mazāk Federeram ir arī Vimbldonas čempionātā.

Šveicietis pērn izcīnīja savu piekto Austrālijas čempiona titulu karjerā, bet Grand Slam turnīros viņš ir triumfējis 19 reizes, šajā rādītājā būdams rekordists. Tāpat viņš Grand Slam turnīru ceturtdaļfinālā spēlēja 52.reizi karjerā, kas ir tenisa atklātās ēras rekords.

Zīmīgi, ka 36 gadus vecais Federers ir vecākais tenisists kopš Džimija Konorsa 1991.gadā, kurš sasniedzis kāda Grand Slam turnīra ceturtdaļfinālu. Konorss pirms 27 gadiem labāko astotniekā tika 39 gadu vecumā.

Pusfinālā viņam pretī stāsies dienvidkorejietis Čuns, kurš ATP rangā ieņem 58.vietu. Viņš ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:5), 6-3 pārspēja amerikāni Tenisu Sandgrenu, kurš rangā atrodams 97.pozīcijā.

Abi tenisisti turnīrā ir starp neizliktajiem spēlētājiem un ceturtdaļfinālā iekļuva pēc sensacionālām uzvarām.

Pašlaik 21 gadu vecais Čuns trešajā kārtā apturēja planētas ceturto raketi Aleksandru Zverevu, bet astotdaļfinālā uzvarēja seškārtējo Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju Novaku Džokoviču no Serbijas.

Savukārt 26 gadus vecais Sandgrens otrajā kārtā pārspēja kādreizējo Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Stenu Vavrinku, bet pirmdien ceturtajā kārtā izslēdza ar piekto numuru izlikto Dominiku Tīmu.

Čuns pērn novembrī triumfēja ATP jaunizveidotajā junioru turnīrā Next Gen un kļuva par pirmo Dienvidkorejas tenisistu kopš 2003.gada, kurš uzvarējis kādā no ATP turnīriem. Tikmēr Sandgrens pirms šīm sacensībām savā karjerā bija uzvarējis tikai divos ATP pamatsacensību mačos.

Tikmēr par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies ranga sestais numurs Marins Čiličs un vēl viens neizsētais tenisists Kails Edmunds.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi