Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Federers negaidītajā zaudējumā US Open astotdaļfinālā vaino gaisa trūkumu stadionā

Gaisa trūkums stadionā traucējis slavenajam Šveices tenisistam Rodžeram Federeram izcīnīt uzvaru ASV atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē, uzskata sportists.

Federers, kurš ATP rangā ieņem otro vietu, astotdaļfinālā ar 6-3, 5-7, 6-7 (7:9), 6-7 (3:7) piekāpās austrālietim Džonam Milmenam, kurš ir planētas 55.numurs.

"Spēles laikā bija loti karsts un tās laikā jutu, ka nesaņemu pietiekami daudz gaisa," pēc mača atzina 37 gadus vecais sportists. "Stadionā nebija nekādas gaisa cirkulācijas un šī bija viena no pirmajām reizēm manā karjerā, kad kaut kas tāds notika. Spēles laikā nejutos komfortabli, turklāt šādā karstumā nākas daudz svīst, kā rezultātā tiek zaudēta enerģija."

Federers gan uzteica savu pretinieku, paužot, ka viņš ar ārējiem apstākļiem esot labāk ticis galā. "Milmens nāk no Austrālijas pilsētas Brisbenas, kas ir viena no mitrākajām vietām pasaulē un, iespējams, tādēļ viņš ar šo situāciju tika galā."

Pieckārtējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs tik ātri no turnīra izstājās pirmo reizi kopš 2013.gada. Tāpat šis bija Federera pirmais zaudējums 41 spēlē šajā turnīrā pret tenisistu, kurš atrodas ārpus labāko 50 sportistu pulka pasaules rangā.

Federers spēli pabeidza ar 77 nepiespiestajām kļūdām desmit dubultkļūdām.

Ceturtdaļfinālā Milmens tiksies ar divkārtējo šī turnīra uzvarētu Novaku Džokoviču no Serbijas, kurš rangā ir sestajā vietā. Viņš savukārt pirmdien ar 6-3, 6-4, 6-3 uzveica Žuau Sousu no Portugāles, kurš ir ranga 68.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais Grand Slam turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembri

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi