Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Federers pēc piecu gadu pārtraukuma atgūst ATP ranga līderpozīciju; Gulbis 199. vietā

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpies par četrām vietām un pašlaik ieņem 199.pozīciju, kamēr ranga līderpozīcijā pēc piecu gadu un 106 dienu pārtraukuma atgriezies titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Pašlaik 29 gadus vecais Gulbis šī gada sākumā izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pirms trijām nedēļām tajā atgriezās.

Iepriekšējā nedēļā Gulbis turnīros nepiedalījās, bet šonedēļ viņam paredzēta dalība Bergāmo Challenger sacensībās, kur pirmajā kārtā būs jātiekas ar bosnieti Aldinu Setkiču, kurš rangā ir 196.vietā.

Pirms tam viņš piedalījās Sofijas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, kur pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, bet pēc tam pamatturnīra pirmajā mačā piekāpās Serbijas sportistam Viktoram Troickim. Gada pirmajā mēnesī viņš sacentās divos Challenger turnīros Vācijā un Francijā, ar labiem rezultātiem neizceļoties.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Tikmēr Latvijas otrā rakete šobrīd ir Mārtiņš Podžus, kurš jaunākajā rangā zaudējis vienu vietu un tagad atrodas 575.pozīcijā. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, pēc kuras paredzama ilgstoša atlabšana, zaudējis divas vietas un ieņem 1142.pozīciju.

Vēl no Latvijas sportistiem Artūrs Lazdiņš ieņem dalītu 1375.vietu, kamēr dalītā 1586.vietā atrodas Roberts Grīnvalds un Krišjānis Stabiņš. Savukārt 17 gadus vecais Mārtiņš Rocēns ATP rangā atrodas dalītā 1821.pozīcijā.

Stabiņš 2017.gada sākumā bija sparingpartneris Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko, bet vēlāk trenēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, tāpēc pats pērn daudz nespēlēja.

Tikmēr pasaules vadošo tenisistu pulkā notikušas ievērojamas pārmaiņas, jo par planētas pirmo raketi kļuvis Federers. Pašlaik 36 gadus vecais Federers pagājušajā nedēļā triumfēja Roterdamas ATP World Tour 500 sērijas turnīrā, ranga līdera godu nodrošinot pēc iekļūšanas pusfinālā. Viņš kļuvis par visu laiku vecāko pasaules ranga līderi.

Līdz šim visu laiku vecākais ranga līderis bija Andrē Agasi, kurš vadību 2003.gadā zaudēja, kad bija 33 gadus un 131 dienu vecs.

Iepriekšējo reizi ranga līderpozīcijā Federers bija 2012.gada oktobra beigās. Viņš no 2004.gada februāra līdz 2008.gada augustam ATP ranga līderpozīcijā pavadīja 237 nedēļas, kas ir rekords. Planētas pirmās raketes godā viņš kopumā aizvadījis 302 nedēļas, kas arī ir nepārspēts rekords.

Tikmēr uz otro vietu atkāpies Federera ilggadējais konkurents Rafaels Nadals no Spānijas, kurš patlaban dziedē augšstilba traumu un kortā plāno atgriezties nākamnedēļ gaidāmajā Akapulko ATP World Tur 500 sērijas turnīrā.

Trešais ir horvāts Marins Čiličs, kurš pēc sezonas pirmā Grand Slam turnīra debitēja pirmajā trijniekā, bet uz ceturto vietu pakāpies bulgārs Grigors Dimitrovs, līdz ar to piektais tagad ir Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs. Tālāk seko austrietis Dominiks Tīms, septīto vietu saglabājis beļģis Dāvids Gofēns, kamēr astotais ir amerikānis Džeks Soks. Uz savu rekordaugsto devīto vietu pakāpies Dienvidāfrikas Republikas tenisists Kevins Andersons, bet pirmo desmitnieku noslēdz argentīnietis Huans Martins del Potro.

Tīms un Andersons svētdien triumfēja ATP World Tour 250 sērijas turnīros Buenosairesā un Ņujorkā.

Tikmēr bijušais pasaules ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs no Serbijas šobrīd atrodams 14.vietā. Viņam nesen tika veikta elkoņa operācija, kas sacensībās liegs piedalīties ilgāku laiku. Savukārt savainotais britu tenisists Endijs Marejs pasaules ranga atrodas vien 20.pozīcijā, bet viņa atgriešanās kortā varētu notikt vien pēc dažiem mēnešiem.

Šonedēļ vīri spēkosies Riodežaneiro ATP World Tour 500 sērijas turnīrā, kā arī divās ATP World Tour 250 sērijas sacensībās Marseļā un Delribīčā.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā Lībietis saglabā 180.pozīciju. Savukārt Rūdolfs Mednis dubultspēlēs ieņem dalītu 1452.vietu, kamēr Mikus Losbergs atrodas dalītā 1480.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi