Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Līdzjutēji satiek Latvijas labākās tenisistes

Ceturtdien, 8. februārī Tallinas viesnīcā Swiss Hotel Federāciju kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros tika organizēta Latvijas izlases tikšanās ar līdzjutējiem. Faniem bija iespēja tikties ar Latvijas izlases tenisistēm Aļonu Ostapenko, Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani, kā arī Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku un Latvijas sieviešu tenisa izlases kapteini Andi Jušku. Tikšanās laikā bija iespēja fotografēties ar mūsu tenisistēm, kā arī saņemt autogrāfus uz īpašajām tenisistu kartītēm.

Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja uzdot mūsu tenisistēm visus sev interesējošos jautājumus, nofotografēties, kā arī saņemt īpašās tenisistu kartītes, par kuru izveidi jāpateicas Pafcasino, un lūgt tās parakstīt. Tenisa kartīšu kultūra ir populāra visā pasaulē, taču Latvijā tas ir kaut kas vēl nebijis. Mūsu superzvaigznes Aļonas Ostapenko parakstītai tenisa kartītei nākotnē varētu būt liela vērtība, tāpēc līdzjutēji nekautrējās lūgt viņas parakstu.  

“Komanda līdz šim ir aizvadījusi divas ļoti veiksmīgas spēles. Pirmajā dienā uzvarējām Turciju ar rezultātu 2:1. Vakar meitenes aizvadīja vēl labākas spēles pret Poliju – abas vienspēles tika uzvarētas pārliecinoši divos setos. Šodien mums ir spēles pret Austriju. Meitenes ir ļoti labā formā, tāpēc ar nepacietību gaidīsim nākamās spēles,” stāsta Federāciju kausa izlases kapteinis Andis Juška.

“Latvijas izlases spēlētājas ir iemesls, kāpēc mēs varam piesaistīt jaunus atbalstītājus un līdzjutējus, kā arī bērnus, kuri grib nodarboties ar tenisu. Šīs ir mūsu galvenais mērķis, jo, pateicoties tenisa zvaigznēm, mēs varam turpināt attīstīties. Liels prieks un gandarījums, ka tenisa vilnis atkal ir aizsācies. Meitenes ir lieliskas spēlētājas un lieliski elki, kuriem sekot līdzi. Salīdzinot ar citiem sporta veidiem, mēs varam tikai lepoties, ka ir pilsētas, kuras interesējas par jaunu tenisa laukumu uzbūvi. Vecāki un seniori, kas nodarbojas ar tenisu, redz, ka viņiem pašiem teniss ir sācis patikt un tādēļ viņi gribētu arī savus bērnus vest uz šo sporta veidu,” stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Kā ziņots iepriekš, Federāciju kausa Eiropas / Āfrikas zonas pirmās grupas spēles norisinās no 7. līdz 10. februārim Tallinā (Igaunijā), tenisa centrā Tallink. Latvijas izlase spēkojās ar Polijas, Turcijas un Austrijas pārstāvēm, uzvarot visos dueļos.  Latvijas izlases spēles ir iespējams vērot Lattelecom TV kanālā Best4Sport. Translācijas nodrošinātājs – LTS atbalstītājs Velve.

Federāciju kauss (Fed Cup) ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kas norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu ir radusies 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu. 1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par FED kausu, kas pasaulē norisināsies jau 53. reizi. Šogad turnīrs norisinās Tallinā un tajā piedalās arī Latvijas sieviešu tenisa izlase.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi