Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTO: Ostapenko uzvara nodrošina Latvijai panākumu arī pār polietēm

Latvijas komanda ceturtdien Tallinā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra otrajā duelī ar rezultātu 2-1 pārspēja Poliju, tuvojoties fināla kārtai.

Jau ziņots, ka vispirms Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā atrodas 15.pozīcijā, ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja Magdalenu Frehu, kura ir 144.vietā, izvirzot Latviju vadībā ar 1-0.

Savukārt otrajā duelī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ir sestajā pozīcijā, ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Polijas vadošo tenisisti šajā turnīrā Magdu Lineti, kura rangā atrodama 56.vietā, tādējādi panākot 2-0 un nodrošinot Latvijai uzvaru.

Vēlāk dubultspēlē, kurā dueļa liktenis vairs neizšķīrās, Ostapenko un Sevastovai tika dota atpūta. Līdz ar to kortā devās Diāna Marcinkēviča un juniore Daniela Vismane, kuras ar rezultātu 1-6, 0-6 zaudēja pieredzējušajām Linetei un Alicjai Rosolskai.

Latvijas tenisistes pirmajā setā zaudēja savas divas serves un, neskatoties uz Rosolskas nelielo savainojumu, cieta pārliecinošu zaudējumu ar 6-1. Pavisam smags izvērtās sestais geims, kurā Marcinkēviča un Vismane sešas reizes neizservēja uzvaru geimā un atspēlēja sešas breikbumbas, tomēr galu galā piekāpās pretiniecēm. Tikmēr septītajā geimā viņas atspēlēja četras setbumbas un neizmantoja vienu breikbumbu.

Savukārt otrajā setā Marcinkēviča un Vismane kapitulēja ar 0-6. Ceturtajā geimā Latvijas duets nerealizēja divas breikbumbas, tā arī neatņemot pretiniecēm servi.

Ja Turcija gūs panākumu pret Austriju, latvietes priekšlaicīgi nodrošinās vietu fināla kārtā. Šajā duelī pirmajā vienspēlē austriete Jūlija Grābere, kura WTA rangā ieņem 244.vietu, ar 5-7, 6-4, 7-5 pārspēja turcieti Bašaku Erajdinu, kura reitingā ir 175.pozīcijā. Erajdina trešajā setā bija vadībā ar 5-2, taču izsēja pārsvaru un cieta zaudējumu.

Līdz šim šīs tenisistes savā starpā nebija tikušās. Freha pērn pasaules rangā no 320.vietas pacēlās līdz 166.pozīcijai un arī šo gadu sākusi veiksmīgi, izejot kvalifikāciju Austrālijas atklātajā čempionātā un sasniedzot pusfinālu ITF 60 000 sērijas turnīrā Francijā. Viņa gan līdz šim vien reizi uzvarējusi ranga pirmā simtnieka tenisisti. Tikmēr Linete ir karjerā vairāk sasniegusi un šogad Austrālijas atklātajā čempionātā pat tika līdz trešajai kārtai, kā arī reizi spēlējusi WTA turnīra finālā. Pagājušajā nedēļā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam WTA turnīrā Taivānā un šonedēļ sasniedza karjeras rekordu rangā, kaut labāko simtniekā beigusi jau trīs gadus pēc kārtas. Līdz šim viņa karjerā nekad nav uzvarējusi ranga divdesmitnieka tenisistes, zaudējot visos 15 mačos.

Diāna Marcinkēviča WTA rangā ir 274.pozīcijā, kamēr Vismane atrodama 871.vietā. Savukārt Polijas izlasē iekļauta arī 725.pozīcijā esošā juniore Iga Sviateka.

Polijas titulētākā tenisiste Agņeška Radvaņska valsts izlasei nav palīdzējusi kopš 2015.gada, kaut tās kapteinis ir viņas vīrs Davids Celts.

Latvija līdz šim vienīgo reizi ar Poliju bija spēlējusi 2006.gadā, kad Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā piekāpās ar 0-3, laukumā dodoties Ievai Irbei un Lienei Liniņai.

Pirmajā kārtā trešdien Latvija ar 2-1 pieveica Turciju, kamēr Polija ar tādu pat rezultātu apspēlēja Austriju, līdz ar to ceturtdien notika mačs starp D apakšgrupas līderēm.

Kā vēstīts, mačā ar Turciju Sevastova uzvarēja savā vienspēlē, bet Ostapenko saspringtā trīs setu duelī piekāpās ranga otrajā simtā esošajai Čaglai Bijikakčajai. Līdz ar to dubultspēlē kortā atkal nācās doties abām Latvijas izlases līderēm, kuras vienā pārī spēlēja pirmoreiz karjerā un pretiniecēm divos setos atdeva vien divus geimus.

Ja Latvija uzvarēs apakšgrupā, tā fināla kārtā tiksies ar grupas, kurā ir Serbija, Gruzija un Bulgārija, labāko vienību. Pēc tam šī pāra uzvarētāja kvalificēsies aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā.

Zīmīgi, ka 2019.gadā mainīsies sacensību formāts, apvienojot abas pasaules grupas, līdz ar to šī turnīra divas uzvarētājas iegūs iespēju iekļūt starp 16 stiprākajām pasaules izlasēm.

Pērn notikušajā Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā Latviju pārstāvēja Ostapenko, Diāna Marcinkēviča un Vismane. Ostapenko Latvijas izlasē spēlē kopš 2013.gada, bet Marcinkēviča kopš 2009.gada Federāciju kausā nav piedalījusies tikai reizi.

Tikmēr Sevastova Federāciju kausā iepriekšējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad bija vien 19 gadus veca.

Sevastova ar atsevišķu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes lēmumu iekļauta LOV sastāvā vasaras sporta veidos 2018.gadam. Visticamāk, Sevastovas iekļaušanas LOV sastāvā spēlējusi lielu lomu tenisistes lēmumā piekrist pārstāvēt Latviju Federāciju kausā. Tāpat LOV sastāvā ir arī Ostapenko.

Pērn Latvijas tenisistes apakšgrupu cīņās ar 2-1 uzvarēja Turciju, ar 0-3 pārliecinoši piekāpās favorītei Lielbritānijai, bet noslēdzošajā duelī pārliecinoši ar 3-0 tika pārspēta Portugāle. Latvija ar diviem panākumiem trīs mačos ieguva otro pozīciju C apakšgrupā un nosargāja vietu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā. Vēlāk mačā par 5. līdz 8.vietu ar 0-2 tika zaudēts Ungārijai, sacensības noslēdzot septītajā pozīcijā.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993.gadā, kad startēja pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū. Šogad Latvija Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēs piekto gadu pēc kārtas. Ja pirmajās divās reizēs bija jācīnās par vietas saglabāšanu, pērn Latvijas sportistes izvairījās no pārspēlēm.

Ostapenko pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa "French Open" izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA "International" turnīrā, kamēr Sevastova uzvarēja Maljorkas WTA "International" turnīrā.

papildināta visa ziņa un pievienota fotogalerija no dubultspēles

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi