Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Francija pēc panākuma dubultspēlē nokļūst uzvaras attālumā no triumfa Deivisa kausā

Francijas tenisisti Rišārs Gaskē un Pjērs Igo Ebērs sestdien svinēja panākumu Deivisa kausa fināla dubultspēlē, palīdzēdami sacensību mājiniekiem panākt 2-1 vadību pret Beļģiju.

Gaskē un Ebērs vairāk nekā trīs stundu mačā ar rezultātu 6-1, 3-6, 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja beļģus Rubenu Bemelmansu un Joresu de Lūri.

Pēc diviem breikiem un pārliecinošas uzvaras pirmajā setā ar 6-1 francūži nākamo setu zaudēja ar 3-6. Daudz sīvāka cīņa izvērtās trešajā setā, kur pirmajos 12 geimos komandas pa reizei nenoturēja savu servi, līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tajā francūži panāca 5:0 un bija pārāki ar rezultātu 7:2.

Ceturtajā setā par favorītiem uzskatītie Francijas tenisisti vēlreiz atņēma vienu servi beļģiem, būdami pārāki ar rezultātu 6-4 un svinēdami uzvaru arī mačā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka fināla pirmajā duelī uzvarēja izlašu pirmie numuri - beļģis Dāvids Gofēns ar 7-5, 6-3, 6-1 pārspēja francūzi Liku Puju, bet Francijas izlases līderis Žo Vilfrīds Tsonga ar 6-3, 6-2, 6-1 sagrāva beļģi Stīvu Darsī.

Svētdien tenisisti aizvadīs vienspēļu mačus, noskaidrojot Deivisa kausa uzvarētāju. Vispirms paredzēta abu līderu Gofēna un Tsongas cīņa, bet pēc tam, ja būs nepieciešams, arī Darsī un Puja duelis.

Deivisa kausa fināls notiek Lillē, Francijā, uz cietā seguma kortā, kas ierīkots futbola stadionā, kur ir 27 000 sēdvietu.

Francijas tenisisti Deivisa kausu ieguvuši deviņas reizes, iepriekšējo titulu izcīnot 2001.gadā. Iepriekšējo reizi finālā viņi spēlēja 2014.gadā, kad zaudēja šveiciešiem.

Tikmēr beļģiem šis ir trešais fināls, bet iepriekšējos divos viņi cieta zaudējumus, tajā skaitā arī aizpērn notikušajā titula duelī pret britiem.

Pusfinālā Francija uzvarēja Serbiju, bet Beļģija pārspēja Austrāliju.

Pērn par čempioniem pirmo reizi vēsturē tika kronēti argentīnieši, kuri finālā ar 3-2 uzvarēja korta saimniekus horvātus. Šogad Argentīna un Horvātija apstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot attiecīgi itāļiem un spāņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi