Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Garsija otrajā kārtā aptur US Open pirmo numuru Plīškovu

ASV atklātajā čempionātā ar pirmo numuru izliktā Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova trešdien negaidīti nepārvarēja turnīra pirmo kārtu.

Planētas trešā rakete Plīškova ar rezultātu 1-6, 6-7 (2:7) piekāpās francūzietei Karolīnei Garsijai, kura reitingā ir 50.pozīcijā.

Plīškova ir 2016.gada ASV atklātā čempionāta fināliste, bet Garsija Ņujorkā ne reizi nav tikusi tālāk par trešo kārto. Francijas tenisistes labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros ir 2017.gada "French Open" ceturtdaļfināls, kurā viņa atzina tieši Plīškovas pārākumu.

Garsija trešajā kārtā tiksies ar amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura WTA reitingā ieņem 41.vietu, bet "US Open" izlikta ar 28.numuru.

Turpretī uzvaru svinēja ranga 12.vietas īpašniece un turnīra sestā rakete Petra Kvitova, čehietei ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-2 pārspējot ukrainieti Katerinu Kozlovu (WTA 99.).

Kvitova ir divkārtēja Vimbldonas čempionāta uzvarētāja, bet ASV čehiete nekad nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Trešajā kārtā viņai gaidāma spēkošanās ar ASV tenisisti Džesiku Pegulu (WTA 63.).

Tāpat kā Plīškova, neveiksmi piedzīvoja vēl viena Čehijas tenisiste - Markēta Vondroušova, kura rangā ieņem 19.vietu un "US Open" bija saņēmusi 12.numuru. Viņa ar 1-6, 2-6 atzina baltkrievietes Aļaksandras Sasnovičas (WTA 106.) pārākumu.

Trešo kārtu sasniegusi arī 2016.gada čempione un trīs "Grand Slam" titulu īpašniece Angelika Kerbere no Vācijas, kura turnīrā saņēmusi 17.numuru. Reitinga 23.vietā esošā tenisiste ar 6-3, 7-6 (8:6) uzveica savu tautieti Annu Lēnu Frīdsamu (WTA 109.).

Kerbere nākamajā kārtā sagaidīja amerikānieti Annu Lī (WTA 128.), kura negaidīti ar 6-0, 6-3 sagrāva savu tautieti Elisonu Rīski, kura ir planētas 20.rakete un turnīrā izsēta ar 13.numuru.

Nākamajā kārtā spēlēs arī Baltijas pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 21.). Ar 14.numuru izsētā igauniete at 6-4, 6-1 apspēlēja slovēnieti Kaju Juvanu (WTA 113.), bet cīņu par astotdaļfinālu viņa aizvadīs pret polieti Magdu Lineti (WTA 37.), kura izsēta ar 24.numuru.

Turnīru turpina arī 2018.gada čempione Naomi Osaka, kura rangā ieņem devīto vietu, bet turnīrā izlikta ar ceturto numuru. Osaka otrajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva itālieti Kamilu Džordži (WTA 74.). Nākamajā kārtā viņa cīnīsies ar ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 137.), kura apturēja ar 31.numuru izlikto Anastasiju Sevastovu (WTA 45.).

Trešajā kārtā cīnīsies arī "US Open" astotais numurs Petra Martiča no Horvātijas (WTA 15.) Viņa ar 6-3, 6-4 apspēlēja ukrainieti Katerinu Bondarenko (WTA 349.).

Tikmēr neticamu atspēlēšanos veica krieviete Varvara Gračova (WTA 102.), kura ar 1-6, 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja francūzieti Kristīnu Mladenoviču (WTA 44.). Gračova otrajā setā bija nonākusi iedzinējos ar 1-5, bet vēlāk atspēlēja četras mačbumbas, uzvarēja setu taibreikā un nākamajā guva virsroku ar 6-0.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēs redzēt vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

Papildināts viss teksts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi