Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbim neliels kritums ATP rangā

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis piecas vietas un nu ieņem 114. pozīciju. Aizvadītajā nedēļā Gulbis turnīros nespēlēja, bet pirms tam viņš apstājās Vimbldonas čempionāta ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā. Par šo turnīru Gulbis kopumā nopelnīja 205 ATP ranga punktus, jo viņš pārvarēja arī Vimbldonas kvalifikāciju.

Kas līdzīgs latvietim padevās arī Francijas atklātajā čempionātā, kur viņš pārvarēja atlasi un aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai. Šī gada sākumā Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr kopš tā laika pakāpeniski savas pozīcijas uzlabojis.

Vēl pērn viņš atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā atguvis trīs vietas un šobrīd ieņem 600. vietu, bet valsts trešā rakete Artūrs Lazdiņš par četrām pozīcijām atkāpies uz 1238. vietu. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, ar Krišjāni Stabiņu ieņem dalītu 1604. pozīciju.

Starp latviešu sportistiem vēl dalītā 1701. vietā ir Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus, bet Mārtiņš Rocēns ierindojas 1890. pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga desmitnieka apakšgalā notikusi neliela izmaiņa. Līderpozīciju saglabājis Francijas atklātajā čempionātā uzvarējušais Rafaels Nadals, kurš Vimbldonā tika līdz pusfinālam, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers. Viņam prestižajā turnīrā negaidīti nācās piedzīvot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Savukārt trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko argentīnietis Huans Martins del Potro, bet piektais ir Dienvidāfrikas Republikas pārstāvis Kevins Andersons, kurš Vimbldonā pieveica Federeru un sasniedza arī finālu. Sestais joprojām ir bulgārs Grigors Dimitrovs, aiz kura seko horvāts Marins Čiličs.

Astotais, veicot vienas vietas kāpumu, ir austrietis Dominiks Tīms, kurš uz devīto pozīciju atbīdījis amerikāni Džonu Isneru. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs no Serbijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā norisinājās trīs ATP World Tour 250 sērijas turnīri Ņūportā, Bostadē un Umagā. Ņūportā uzvaru svinēja mājinieks Stīvs Džonsons, kurš no ranga 48. pozīcijas pakāpies uz 34. vietu, Bostadē triumfēja itālis Fabio Fonjīni, kurš no 15. vietas pacēlies uz 14. pozīciju, bet Umagā triumfēja viņa tautietis Marko Čekinato, kuram kāpums no 27. uz 22. vietu.

Dubultspēļu rangā Lībietis saglabājis 239.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1164. vietā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1534.vietā, veicot attiecīgi astoņu un sešu vietu kāpumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi