Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbis ATP rangā pakāpies par 12 vietām

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis 12 vietas un tagad ieņem 83.pozīciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pēc reformas Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā tajā palikuši vairs tikai divi Latvijas tenisisti - Gulbis un Mārtiņš Podžus, jo ranga punkti vairs netiek dalīti paša zemākā līmeņa turnīros.

Pagājušajā nedēļā Gulbis uzsāka jauno sezonu un aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajā Punes ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, kur ar 6-7 (5:7), 6-7 (5:7) piekāpās "eisu" jeb netveramo servju karalim Ivo Karlovičam no Horvātijas.

Latvietim nākamais turnīrs būs Austrālijas atklātais čempionāts, kas sāksies nākamnedēļ.

Pagājušā gada oktobra beigās Gulbis pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās pasaules ranga labāko simtā, bet kopš tā laika atradās tā beigās, tomēr tagad viņam izdevies lielāks kāpums uz 83.vietu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete joprojām ir Mārtiņš Podžus, kurš ieņem dalītu 609.vietu, atkāpjoties par vienu pozīciju. Tiesa, līdz ar ranga reformu viņš zaudēja 80 no iepriekš nopelnītajiem 83 punktiem. Šie atlikušie trīs punkti tika iegūti pavasarī, kad Podžus startēja Challenger sacensībās Ķīnā.

Savukārt rangā kopš pagājušās nedēļas vairs nav atrodami Roberts Grīnvalds, Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus un Mārtiņš Rocēns.

Pasaules ranga pirmais desmitnieks tikmēr palicis nemainīgs.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš pērn piedzīvoja spožu atgriešanos pēc cīņām ar traumām. Otrais savukārt ir spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt ceturtais ir ATP sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, piektais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais ir amerikānis Džons Isners.

Pagājušajā nedēļā sākās jaunā ATP tūres sezona - Dohas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā uzvarēja Roverto Bautista-Aguts no Spānijas, Punē nepārspēts palika Andersons, kamēr Brisbenas 250 punktu turnīrā triumfēja Nišikori.

Dubultspēļu rangā pēc reformas atrodami tikai divi Latvijas tenisisti - brāļi Jānis un Mārtiņš Podži, kuri ieņem attiecīgi 731. un 758.pozīciju, katram veicot kāpumu par divām vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi