Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Gulbis cieš zaudējumu Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis trešdien Parīzē sezonas otrā Grand Slam turnīra - Francijas atklātā čempionāta - pamatsacensību otrās kārtas cīņā ar 2-6, 6-3, 4-6, 3-6 piekāpās itālim Mateo Beretīni.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un sasniedza pamatturnīra otro kārtu, kas ļāva kopumā tikt pie 70 ATP ranga punktiem. Tas viņam pasaules rangā ļaus veikt nelielu kāpumu.

Latvijas tenisists šajā mačā pamanījās pieļaut 15 dubultkļūdas, kamēr viņa pretinieks - tikai divas. Ievērojams bija arī nepiespiesto kļūdu skaits - 67 pret itāļa 29.

Gulbim šis mačs neiesākās pārāk sekmīgi, jo jau pirmajā geimā Beretīni viņu nobreikoja. Lai arī latvietis jau nākamajā geimā gandrīz atbildēja ar to pašu, panākdams "vienādi", tikt pie breikbumbas viņš nespēja. Visa pirmā seta laikā Gulbis tā arī netika pie reālas iespējas iegūt breiku, bet Itālijas tenisists vēlreiz viņu nobreikoja septītajā geimā, turklāt latvietim pilnībā nevedās pirmā serve.

Sekojošajā - astotajā - geimā Beretīni pārliecinoši izservēja setu, tajā uzvarot ar 6-2.

Otrajā setā Gulbja serves jau bija sekmīgākas, bet pirmajos piecos geimos abi tenisisti ļoti meistarīgi spēlēja pie savām servēm, neļaujot pretiniekam tikt pie breika iespējas. Savukārt sestajā geimā latvietis beidzot tika pie breikbumbas, ko viņš ieguva pēc Beretīni dubultkļūdas. Šo iespēju viņš arī izmantoja, veiksmīgi uzņemot pretinieka pirmo servi un uzvarot izspēlē.

Līdz ar to devītajā geimā Gulbis servēja par uzvaru otrajā setā, tomēr viņš nelaikā pieļāva dubultkļūdu, kas Beretīni ļāva panākt "vienādi". Tiesa, pēc tam latvietis ar agresīvu spēli uzvarēja divās izspēlēs pēc kārtas, gūstot virsroku otrajā setā ar 6-3.

Trešajā setā Gulbi gan vēl joprojām regulāri pievīla pirmā serve, kas ik pa brīdim Beretīni ļāva "ieķerties" un uzvarēt vairākās izspēlēs. Lūzuma punkts trešajā setā gan pienāca jau ceturtajā geimā, kad itālis vairāk nekā desmit minūšu ilgā geimā izmantoja trešo breikbumbu un lauza latvieša servi. Tikmēr Latvijas tenisistam bija diezgan problemātiski tikt galā ar pretinieka servi.

Pie pirmajām divām breikbumbām trešajā setā Gulbis tika tikai devītajā geimā, kad Beretīni servēja par uzvaru setā. Tiesa, itālis tās diezgan ātri atspēlēja, bet pēc tam jau pats latvietis atspēlēja setbumbu un ieguva arī vēl vienu breikbumbu, ko viņš izmantoja un lauza sāncenša servi.

Jau nākamajā geimā Beretīni veiksmīgi tika galā ar Gulbja pirmajām servēm, iegūdams uzreiz trīs breikbumbas, kas vienlaikus bija arī setbumbas (40:0). Noslēgumā itālis izmantoja otro no tām un uzvarēja trešajā setā ar 6-4.

Ceturtajā setā Beretīni vairākkārt apdraudēja Gulbja servi, jau otrajā geimā tikdams pie divām breikbumbām, kas palika neizmantotas. Vēl divas breika iespējas viņš neizmantoja ceturtajā geimā, kamēr latvietim sāncenša servei pretargumentu neatradās, lai gan piektajā geimā viņš vairākkārt panāca "vienādi". Iniciatīva ceturtajā setā piederēja Beretīni, un pie breika viņš beidzot tika sestajā geimā, pārliecinoši laužot Gulbja servi.

Šajā setā Latvijas tenisists netika ne pie vienas breikbumbas, trešajā setā ciešot pārliecinošu zaudējumu ar 3-6.

Gulbis ATP rangā atrodams 160.vietā, bet Beretīni ieņem 96.pozīciju. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle vēsturē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu ar 2-6, 6-4, 6-4, 6-3 uzvarēja Žilu Milleru no Luksemburgas, kurš ATP rangā ir 34.pozīcijā. Šī Gulbim bija pirmā uzvara ATP tūres pamatsacensībās kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

Gulbis French Open pamatturnīrā spēlēja jau 12.gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza aizvadītajā nedēļā, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus. Savukārt, sasniedzot jau otro kārtu, viņš tika pie 70 punktiem, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Tikmēr Beretīni pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 7-5, 6-2, 6-1 uzvarēja vācieti Oskaru Oti, kurš ir planētas 156.rakete.

Pašlaik 22 gadus vecais Beretīni karjeras laikā aizvadījis tikai 12 ATP sacensību pamatturnīru mačus, kuros guvis četras uzvaras. Šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā viņš apstājās pirmajā kārtā, bet savā Grand Slam debijā pērn nepārvarēja US Open kvalifikāciju.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šī gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Trešajā kārtā Beretīni tiksies ar māla princi Dominiku Tīmu, kurš ir planētas astotā rakete, vai talantīgo grieķi Stefanosu Cicipu, kurš rangā ir 39.vietā. Zīmīgi, ka austrietis Tīms savulaik bija Gulbja treniņu partneris.

Tāpat trešdien pirmos mačus dubultspēļu turnīrā aizvada Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Uz pēc nozīmes sestā korta dienas pēdējā mačā Sevastova kopā ar Mendiju Minellu no Luksemburgas pirmajā kārtā tiekas ar Nadju Kičenoku no Ukrainas un Austrāliju pārstāvošo krievieti Anastasiju Rodionovu, kuras turnīrā izliktas ar 16.numuru.

Sevastova dubultspēļu rangā ir 120.vietā, kamēr Minella atrodama 791.pozīcijā.

Sevastova un Minella līdz šim kopā spēlējušas četros turnīros, ieskaitot pagājušā gada French Open un Vimbldonu, abas reizes piedzīvojot zaudējumu pirmajā kārtā. Sevastova Roland Garros kortos dubultspēlē startēs ceturto reizi, līdz šim gan izcīnot tikai vienu uzvaru, kad pirmā kārta 2010.gadā tika pārvarēta kopā ar Regīnu Kuļikovu.

Savukārt pēc nozīmes 11.kortā Ostapenko duetā ar krievieti Jeļinu Vesņinu duelējas ar spānieti Sāru Sorrivesu-Tormo un rumānieti Soranu Kirstju, ar kuru Latvijas tenisiste vēl aizpagājušajā nedēļā kopā sasniedza Romas WTA Premier dubultspēļu turnīra pusfinālu.

Vesņinu ir titulēta dubultspēļu meistare, trīs reizes izcīnot Grand Slam uzvarētājas titulu. Viņa WTA dubultspēļu rangā ir augstajā dalītajā otrajā vietā, kamēr Ostapenko ieņem 46.pozīciju.

Latvijas un Krievijas dāmu duets turnīrā ir izlikts ar desmito numuru.

Vesņina 2013.gadā French Open turnīrā duetā ar Jekaterinu Makarovu izcīnīja dubultspēļu turnīra uzvarētāju titulu, gadu vēlāk to pašu panākot arī ASV atklātajā čempionātā, bet pērn abas triumfēja arī Vimbldonas čempionātā.

Savukārt šogad Austrālijas atklātā čempionāta finālā Vesņina un Makarova cieta neveiksmi. Tiesa, Vesņina Austrālijā 2016.gadā triumfēja jauktajā dubultspēlē.

Ostapenko Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā spēlē trešo reizi, cenšoties tikt pie pirmā panākuma.

Kā vēstīts, abas Latvijas vadošās tenisistes vienspēļu turnīrā apstājās pirmajā kārtā, tādējādi Ostapenko nevarēs aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Šonedēļ sāksies Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrs, kur meiteņu konkurencē pamatturnīrā vieta atvēlēta Danielai Vismanei.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē.

 

Top komentāri

nano falls
n
visās spēlēs šis dabū ciest , prasta parādība .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi