Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis jau 12.reizi pēc kārtas spēlēs Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis piektdien Parīzē sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta pamatturnīru, kurā viņš spēlēs jau 12.reizi pēc kārtas.

Pasaules ranga 162.pozīcijā esošais latvietis kvalifikācijas izšķirošajā - trešajā - kārtā ar 4-6, 6-4, 6-2 uzvarēja itāli Alesandro Džanesi, kurš ATP rangā ir 198.vietā.

Gulbis French Open debitēja 2007.gadā, kopš tā laika ikreiz spēlējot pamatsacensībās.

Piektdien aizvadītā spēle bija ļoti sīva, kurā Gulbis bija kā savos ziedu laikos, diskutējot gan ar spēles galveno tiesnesi, gan paužot neapmierinātību par līdzjutējiem, tajā pat laikā rādot ļoti baudāmu tenisu.

Pirmais sets latvietim gan neizdevās, jo sestajā geimā viņš ar ceturto iespēju ļāva Džanesi tikt pie breika. Itālis pēc tam panāca 5-2, tomēr Gulbis nepadevās un devītajā geimā breiku atspēlēja. Tiesa, ar to pašu uzreiz atbildēja arī pretinieks, kurš ar ceturto setbumbu panāca pārsvaru mačā.

Otrajā setā izšķirošais bija piektais geims, kurā Gulbis lauza pretinieka servi, pēc tam panākot 4-2 savā labā, turpinājumā pārsvaru nosargājot, lai arī nācās atspēlēt divas Džanesi breika iespējas. Savukārt izšķirošajā setā iniciatīva jau bija Gulbja pusē, kurš trešajā geimā itāļa servē pretinieku atstāja "sausā", pēc tam panākot 3-1. Vēl vienu reizi Džanesi servi latvietis "salauza" septītajā geimā, beigās divu stundu mačā svinot skaistu uzvaru.

Gulbis ar Džanesi pērn tikās ASV atklātā čempionātā pirmajā kārtā, Latvijas tenisistam izcīnot uzvaru ar rezultātu 6-4, 6-7 (3:7), 6-2, 7-5. Latvijas tenisistam tā ir līdz šim pēdējā uzvara ATP sacensību pamatturnīros.

Par Francijas atklātā čempionāta pamatturnīra sasniegšanu latvietis nopelnīja 25 ATP ranga punktus.

Gulbja pretinieks pirmajā pamatturnīra kārtā kļūs zināms vēlāk piektdien, kad notiks papildus izloze, kvalifikācijas veiksminiekus salozējot pie pamatturnīra dalībniekiem.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 7-5, 6-4 uzvarēja planētas 170.raketi Stefanu Robēru no Francijas, bet otrajā kārtā trīs setu mačā ar 6-3, 6-7 (7:9), 6-1 pārspēja Itālijas tenisistu Stefāno Travalju, kurš rangā ir 145.vietā.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šī gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Jau ziņots, ka pērn par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju dāmu vienspēlēs sensacionāli kļuva Aļona Ostapenko, kurai šogad jāaizstāv tituls. Viņa pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Katerinu Kozlovu, kura rangā ir 66.vietā, kamēr vēl viena Latvijas tenisa zvaigzne Anastasija Sevastova savu pretinieci uzzinās piektdien, kad noslēgsies kvalifikācijas sacensības dāmām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi