Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis: Nav viegli atgriezties

Profesionālā tenisa virsotnē nav viegli atgriezties, pēc Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas sasniegšanas secina Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis.

Jau ziņots, ka Gulbis otrdien Grand Slam sacensības pamatturnīru Austrālijā sāka ar 20.numuru izsētā kanādiešu tenisista uzvarēšanu.

Gulbis (ATP 258.) ar 7-5, 4-6, 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja kanādieti Fēliksu Ožjē-Aljasimu (ATP 22.), kuram Melburnā bija piešķirts 20.numurs.

"Kad atgriezos ģērbtuvē, jutos ļoti saviļņots, jo tas nav viegli. Nav viegli atgriezties un nav viegli spēlēt Challenger turnīros. Šie brīži ir tā vērti," AP citē Gulbja teikto.

Gulbis iepriekš pārvarēja Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikāciju.  

Latvijas tenisists otrajā kārtā tiksies ar slovēni Aljažu Bedeni, kurš rangā ieņem 55.pozīciju.

Latvijas vadošajam tenisistam šis ir jau desmitais Grand Slam turnīrs Austrālijā. Iepriekš vislabāk viņām veicās 2009. un 2014.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz otrajai kārtai, bet pārējās reizēs viņš zaudējumu cieta jau pirmajā duelī.

Gulbis šo sezonu iesāka visai daudzsološi, jo Numea Challenger turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur Grand Slam turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras.

Vadošais valsts tenisists šosezon pirms otrdienas cīņas izcīnījis jau piecas uzvaras, kas ir par vienu mazāk nekā pērn visas sezonas laikā. Gulbis 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus. Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas ATP World Tour 500 turnīrā. Gulbis aizvadītajā sezonā uzvaru izcīnīja sešos dueļos, kopumā aizvadot 23 mačus.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies no 20.janvāra līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

Top komentāri

Pindzele
P
Viņš ir vienkārši parodija. Nekad viņš nav spēlējis tenisu un nekad nespēlēs, tāda māžošanās. Lai gan no otras puses, kāpēc nē, nodarbojās ar savu vaļas prieku un vel mazliet nopelna.
Balss no debesīm
B
Mazais Jēzus bērniņš ari atgriezīsies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi