Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbis nepabeidz pirmo kārtu Bostadē, piedzīvojot septīto neveiksmi pēc kārtas

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis otrdien nepabeidza Zviedrijā notiekošā Bostades ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmās kārtas spēli.

Pasaules ranga 131.vietas īpašnieks Gulbis atradās iedzinējos ar 2-6, 1-2 pret bolīvieti Ugo Deljenu (ATP 94.), kad nolēma neturpināt maču. Līdz ar to latvietim statistikā ierakstīts jau septītais zaudējums pēc kārtas.

Turnīru Gulbis noslēdzis bez ATP ranga punktiem.

Abi sportisti cīņu iesāka līdzīgi, nosargājot savas serves, tomēr piektajā geimā Deljens nobreikoja Gulbi, to pašu spraigā cīņā paveicot arī septītajā geimā. Latvietis pirmajā setā tā arī nespēja tikt pat pie vienas breikbumbas, noslēgumā piedzīvojot zaudējumu 2-6.

Arī otrais sets Gulbim neiesākās labvēlīgi, jo trešajā geimā viņš atkal tika nobreikots. Uzreiz pēc tam viņš nedaudz sarunājās ar Deljenu un nolēma neturpināt dueli.

Abi tenisisti savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Otrajā kārtā Deljens tiksies ar sacensību sesto numuru Huanu Londero no Argentīnas (ATP 71.), kurš savā pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-2 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo tautieti Fakundo Argueljo (ATP 181.).

Latvijas vadošais vīriešu tenisists gan aizvada neveiksmīgu sezonu, jo viņš 27 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir septiņu zaudējumu sērija. Karjeras laikā Gulbis izcīnījis sešus titulus.

Gulbis iepriekš Bostades turnīrā piedalījies trīs reizes, nevienā netiekot tālāk par otro kārtu. Pēdējais turnīrs šajā Zviedrijas mazpilsētā viņam bija 2017.gadā, kad viņš otrajā kārtā ar 6-4, 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās Karenam Hačanovam no Krievijas, bet kopumā šajās sacensībā latvietis sešās spēlēs izcīnījis divas uzvaras.

Gulbja otrdienas pretinieks Deljens pie ATP titula savā karjerā vēl nav ticis, toties guvis piecas Challenger trofejas, no kurām pēdējā vēl tika izcīnīt jūnijā. Karjeras rekords pasaules rangā 26 gadus vecajam bolīvietim ir 74.vieta, kas tika sasniegta šogad martā. Savukārt ATP tūrē savas karjeras laikā tenisists guvis 19 uzvaras un cietis 17 zaudējumus.

Bostadē dalībnieki spēkojas uz māla, kas Deljenam ir parocīgākais segums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi