Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbis pārvar French Open kvalifikācijas pirmo kārtu

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis otrdien Parīzē pārvarēja Francijas atklātā tenisa čempionāta kvalifikācijas pirmo kārtu. Pasaules ranga 162. pozīcijā esošais latvietis divu setu mačā ar 7-5, 6-4 uzvarēja planētas 170. raketi Stefanu Robēru no Francijas. Lai sasniegtu sezonas otrā Grand Slam turnīra pamatsacensības, dalībniekiem būs jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Pirmajā setā kortā ritēja līdzīga spēkošanās, Gulbim jau pirmajā geimā izmantojot breika iespēju, bet nākamajā pašam zaudējot punktu pie savas serves. Turpinājumā piecos geimos pēc kārtas labāki bija servētāji, taču astotajā geimā Gulbis atkal zaudēja punktu savā servē, nokļūstot iedzinējos ar 3-5. Tomēr latvietis spēja saņemties, jo neļāva Robēram izservēt setu, bet pēc tam desmitajā geimā atspēlēja trīs setbumbas. Izšķirošais bija 11. geims, kurā Gulbis atkal izmantoja breiku, pēc tam arī noslēdzot setu savā labā ar 7-5.

Savukārt otrā seta sākumā kortā jau dominēja latvietis, kurš uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Ņemot vērā arī pirmo setu, Gulbis izcīnīja astoņus punktus no vietas. Tiesa, Robērs nedomāja padoties un trīs punktus atspēlēja, lai gan Gulbim septītajā geimā bija trīs breika iespējas. Tikmēr devītajā geimā latvietis pie pretinieka serves neizmantoja divas mačbumbas, savukārt desmitajā geimā viņš pats izglābās, neļaujot Robēram panākt izlīdzinājumu, jo francūzim bija trīs breikbumbas.

Abiem tenisistiem tā bija otrā savstarpējā tikšanās, pirmajā mačā 2014. gadā Romā arī uzvarot Gulbim.

Otrajā kvalifikācijas kārtā latvietis tiksies ar spāņa Enrikes Lopesa-Peresa un itāļa Stefāno Travaljas dueļa uzvarētāju. Lopess-Peress rangā ir 209. vietā, bet Travalja ir planētas 145. rakete.

ATP sacensībās Gulbis pamatturnīrā nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šī gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589. pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Jau ziņots, ka pērn par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju dāmu vienspēlēs sensacionāli kļuva Aļona Ostapenko, kurai šogad jāaizstāv tituls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi