Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Labi aizvadīts 4. sets Gulbim (att. pa kreisi) atgrieza pārliecību, un pēdējā setā viņš planētas 3. numuru Zverevu sakāva jau ar 6-0

Gulbis pēc zaudēta trešā seta neticēja, ka var uzvarēt

Pēc zaudētā trešā seta Vimbldonas vienspēļu tenisa turnīra trešajā kārtā Latvijas sportists Ernests Gulbis nebija drošs, ka viņam izdosies izcīnīt uzvaru pret vācieti Aleksandru Zverevu.

"Tā bija lieliska diena, aizvadīju ļoti labu spēli," sacensību organizatoriem atklāja Gulbis. "Pēc zaudētā trešā seta nedomāju, ka vēl varu uzvarēt, taču tad Zverevs piekusa, bet es sāku spēlēt gudrāk. Esmu lepns par paveikto."

Tāpat Gulbis norādīja, ka pašlaik demonstrēt labu sniegumu palīdzējusi dalība kvalifikācijas turnīrā. "Izcīnīju dažas uzvaras, kas man deva pārliecību. Tādā pašā veidā iekļuvu arī Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā, un nav daudz spēlētāju, kuri var no kvalifikācijas iekļūt pamatsacensībās divos Grand Slam turnīros pēc kārtas.

Latvijas tenisists arī uzteica Zvereva spēli, kamēr Vācijas sportists norādīja, ka, iespējams, spēli pret Gulbi labāk aizvadīt patraucējis vēdera vīruss. "Iepriekš Grand Slam turnīros nejutos noguris pēc piecu setu mačiem, taču šodien bija citādāk, turklāt nebiju ēdis 24 stundas."

Jau ziņots, ka Gulbis sestdien Vimbldonas čempionāta trešās kārtas spēlē ar rezultātu 7-6 (7:2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0 pārspēja planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu, svinēdams pēdējo gadu nozīmīgāko uzvaru un pirmo reizi karjerā iekļūdams turnīra astotdaļfinālā.

Par ceturtās kārtas sasniegšanu un kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis kopā ticis pie 205 ATP ranga punktiem. Pērn viņš sasniedza trešo kārtu, līdz ar to Latvijas tenisists ar uzviju aizstāvējis pagājušajā gadā izcīnītos punktus. ATP ranga 138. numurs Gulbis ir tuvu tam, lai atgrieztos reitinga pirmajā simtniekā.

Astotdaļfinālā Gulbim pretī stāsies ATP ranga 28. numurs - Japānas tenisists Kei Nišikori. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi